Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Čenichu policejního psa neunikl

ČESKOLIPSKO - Na základě pachové stopy služební pes vypátral muže podezřelého ze dvou přečinů. 

Žandovští policisté byli dne 3. května v poledních hodinách vyslání operačním důstojníkem k oznámení vloupání do jedné z chalup v obci Blíževedly.  Majitelé při příjezdu totiž zjistili, že uvnitř hraje televize a ve vnitřních prostorách je nepořádek. Postupně také přišli na to, že jedno z oken je rozbité a další otevřené.

Na místo byl přivolán také kriminalistický technik a psovod. Během pátrání po okolí, Emanslužební pes Emanslužební pes Miky nalezl ovladač k televizi, který majitelům chyběl.  Kromě odneseného ovladače, se zřejmě pachatel v chalupě na nějaký čas zabydlel. Nejen že si rozestlal postel, ale také navštívil ledničku, kde se pohostil masovou konzervou a pivem.

Již během odpoledního šetření se policistům podařilo získávat poznatky ke konkrétní osobě pachatele.

Krátce před 11 hodinou večer, se majitelé opět ozvali na linku 158, že se zřejmě pachatel vrátil zpět, ale utekl. Policisté při propátrávání okolí nalezli oblečení, které mohlo patřit podezřelému. Během obhlídky okolí, služební pes Eman zachytil pachovou stopu, po které policisty zavedl k betonové římse a hustému lesnímu porostu pod ní. Čenich Emana se nemýlil a policisté zadrželi 33letého muže.

Zjištěné poznatky policistů se přiznáním muže již jen potvrdily. O pár hodin později mu tak předali Záznam o sdělení podezření z přečinu porušování domovní svobody v souběhu s přečinem krádeže, za což mu dle trestního zákoníku hrozí trest odnětí svobody až na dva roky.

14. května 2024
por. Bc. Klára Jeníčková 
tisková mluvčí KŘP Libereckého kraje 

Odkazy do noveho okna

pátrání s psovodem

pátrání s psovodem 

Detailní náhled

služební pes Eman

služební pes Eman 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem