Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Cena Salvator 2010

Galavečer Ceny Salvator 2010 – Ceny hejtmana Zlínského kraje.  

Policisté nstržm. Martin Janků a nstržm. Michal Máčala byli oceněni Cenou Salvator 2010 v kategorii POLICISTA. Cena se tradičně uděluje za mimořádný čin z oblasti ochrany života, zdraví, majetku a bezpečnosti obyvatel.
Tito dva policisté z Pohotovostního a eskortního oddělení Zlín dne 6. prosince 2010 zasahovali u požáru rodinného domu ve Fryštáku. Ihned po příjezdu na místo informovali o rozsahu požáru operační středisko a vyžádali si okamžitou pomoc hasičů. Z domu vyvedli ženu a jejího syna. Oba dva byli v šoku, jelikož o požáru nevěděli. Policisté vynesli také tlakové propanbutanové lahve. Díky včasnému zásahu obyvatelé domu neutrpěli žádná zranění.
 
V kategorii POLICISTA byli za Krajské ředitelství policie Zlínského kraje také nominováni:
 
1) nstržm. Filip Hlavička, Obvodní oddělení policie Vizovice
 
Dne 19. září 2010 nstržm. Filip Hlavička zachránil muže, který se pokusil o sebevraždu. Nalezl pohřešovaného v lesním porostu, jak již visí za krk na smyčce provazu. Nominovaný dusícího se pána pohotově chytil kolem těla a druhou rukou uchopil provaz, za něhož zatáhl. Díky tomu se provaz společnou vahou přetrhl a policista muže ze škrtící smyčky uvolnil.
 
3) prap. Lukáš Kocurek, Obvodní oddělení policie Karolinka
 
Nominovaný Lukáš Kocurek poskytl první pomoc lyžaři, který si poranil tepnu na noze a hrozilo mu okamžité vykrvácení. Spolu s dalším lyžařem zavolali záchrannou službu a zachránili mu tak život. Dále se jmenovaný aktivně podílel na pomoci občanům postižených povodněmi na Vsetínsku a v Libereckém kraji.
 
 
Ve středu 16. března 2011 se uskutečnil v prostorách Univerzitního centra ve Zlíně slavnostní Galavečer Ceny Salvator 2010 – Ceny hejtmana Zlínského kraje.
Cena Salvator je od roku 2004 každoročně udělována členům integrovaného záchranného systému Zlínského kraje a občanům Zlínského kraje, kteří své záslužné činy vykonali v průběhu uplynulého kalendářního roku. Letos byli oceněni hrdinové v šesti kategoriích: Hasič, Zdravotník, Policista, Ostatní složky IZS, Dlouhodobá činnost a Občan.
 
Projekt organizují studenti Fakulty multimediálních komunikací Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně ve spolupráci se Zlínským krajem.
 
Vítězům gratulujeme. Všem nominovaným děkujeme za jejich obětavou, svědomitou a profesionálně odvedenou práci a přejeme mnoho úspěchů v pracovním i soukromém životě.  

18. března 2011, por. Mgr. Josef Havela

vytisknout  e-mailem