Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Celorepubliková dopravní akce s organizací TISPOL

KLADENSKO - Kladenští policisté se opět zapojili do celorepublikové dopravní akce. 

Na území České republiky v tomto týdnu od 12. do 18. září 2016 probíhá dopravní akce s organizací TISPOL, do které se zapojili ve třech vybraných dnech i policisté z kladenského okresu. Dopravní akce je v těchto dnech zaměřená především na používání bezpečnostních pásů a zádržných systémů a dodržování bezpečnostních předpisů v silničním provozu.

Při kontrolní činnosti budou policisté dohlížet na dodržování pravidel silničního provozu a zároveň budou prováděny kontroly po odcizených vozidlech, věcech a pátrání po osobách. Jedním z cílů celého dopravního opatření je snížit počet dopravních nehod a přestupků na pozemních komunikacích.

Do dopravní akce s organizací TISPOL se kladenští policisté zapojili  již v úterý 13. září 2016, kdy byli nasazeni do výkonu služby v kombinovaných hlídkách.  Kontrolní činnost probíhala na pozemních komunikacích po celém území okresu Kladno a kontroly byly prováděny nejen na vytipovaných pevných stanovištích, ale i  pohyblivými policejními  hlídkami ve služebních vozidlech.

Do prvního dne dopravně bezpečnostní akce za územní odbor Kladno bylo nasazeno 21 policistů, kteří ve stanoveném časovém rozmezí v průběhu opatření zkontrolovali 178 motorových vozidel. Celkem bylo zjištěno 49 přestupků, z toho byla za 47 přestupků udělena bloková pokuta na místě ve výši  10 300,- Kč a 2 přestupky  byly oznámeny správním orgánům. V rámci dopravní akce bylo ve 14 případech zjištěno, že nebyly použity bezpečnostní pásy, ve 13 případech byl nevyhovující technický stav vozidla, 2 řidiči nepředložili doklad o pojištění a 1 nebyl použit bezpečnostní zádržný systém.

O kompletních výsledcích této dopravně bezpečnostní akce s organizací TISPOL budeme informovat začátkem příštího týdne.

 

nprap. Jana Šteinerová

tisková mluvčí

P ČR  Kladno

14. září 2016

vytisknout  e-mailem