Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
podhomepage

Policie České republiky – Služba cizinecké policie

 

Celorepubliková akce cizinecké policie

Cizinecká policie zjistila 541 přestupků a vypátrala 29 celostátně hledaných osob  

     V době od pátku 16.9.2011 do neděle 18.9.2011 proběhla na celém území České republiky kontrolně bezpečnostní akce cizinecké policie. Nasazeným počtem sil a prostředků šlo o největší policejní akci tohoto typu v letošním roce.
     Více než 900 policistů ze všech 14 krajských ředitelství PČR soustředilo svou pozornost na kontrolu cizinců, konkrétně na kontrolu legálnosti jejich pobytu na území ČR, platnosti dokladů a celkově dodržování pobytového režimu. Dalším dílčím cílem akce, bylo pátrání po pohřešovaných osobách a věcech.
     Jako obvykle se policisté zaměřili na místa s největší koncentrací cizinců, tj. na ubytovny, stavby, tržnice, nádraží, stanice metra, ale i noční podniky a herny. Během akce bylo zkontrolováno 9 545 osob, z toho 3 189 cizinců ze třetích zemí. Bylo odhaleno 541 přestupků, 10 trestných činů, ve 28 případech bylo zahájeno řízení o správním vyhoštění a rekordně vysoký byl počet vypátraných celostátně hledaných osob, a to 29.
     Vzhledem k dosaženým výsledkům a jejich vypovídající hodnotě rozhodl ředitel Ředitelství služby cizinecké polici v podobných akcích v nejbližší době pokračovat.
 
kpt. Mgr. Kateřina Rendlová

vytisknout  e-mailem