Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Celorepubliková akce „Bezpečně u vody“ na přehradě v Jablonci nad Nisou

JABLONEC NAD NISOU - Policisté preventivně připomínají rekreantům pravidla bezpečného chování u vody. 


6Uplynulý víkend vylákalo pěkné počasí mnoho lidí k vodním plochám, ne jinak tomu bylo i na přehradě v Jablonci nad Nisou.

V neděli 15. srpna policisté z Obvodního oddělení Mšeno spolu s policistkou z Oddělení tisku a prevence dohlíželi na bezpečnost návštěvníků jablonecké přehrady.

Policisté dohlíželi na vodní plochu přehrady na policejním člunu. V rámci bezpečnosti nabádali plavce a osoby pohybující se na různých plavidlech (kajaky, paddleboardy apod.) k vzájemné ohleduplnosti.

Akce zároveň probíhala i na březích přehrady, kde policisté připomínali návštěvníkům nejen pravidla bezpečného chování u vody, ale také důležitost zabezpečení jejich majetku. Policisté apelovali na návštěvníky, aby nepodceňovali nebezpečí vody a chovali se obezřetně. Dále pak byli upozorněni na to, že jejich osobní majetek může být v ohrožení vždy, když není pod dohledem.

3
Oslovení návštěvníci pak obdrželi letáček s preventivními radami jak se bezpečně chovat u vody a drobné dárečky ke zpříjemnění pobytu u vodních ploch.

Cílem celé akce bylo především předejít nepříjemným událostem, které se mohou návštěvníkům přihodit v průběhu jejich pobytu u vody.
 

19. 8. 2021
nprap. Martina Frýdová
preventistka KŘP Libereckého kraje

vytisknout  e-mailem