Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Celokrajská dopravní akce "Y"

Bezpečnostní akce zaměřená na požívání alkoholu a před jízdou 

V pátek 25. července 2008  se konala na východočeských silnicích dopravní akce zaměřená na požívání alkoholu a  jiných omamných látek před jízdou. Policisté zkontrolovali celkem 1 379 vozidel a zjistili 96 dopravních přestupků. Celkem  45 přestupků bylo vyřízeno blokovou pokutou na místě a 19 přestupků pokutou na místě nezaplacenou. Nejčastěji se jednalo  o přestupek  požití alkoholu před jízdou, a to  ve 23 případech!  Tři řidiči porušili zákonem stanovenou rychlost, v pěti případech policisté zjistili přestupky nepoužití bezpečnostních pásů.

Vedoucí dopravní policie Východočeské Správy Hradec Králové plk. Mgr. Karel Bušta vyjádřil hluboké znepokojení ke stávající stiuaci na našich silnicích. "I když nezaznamenáváme zvýšený počet nehod v našem regionu, přesto dochází ke smrtelný dopravním nehodám. Jejich příčinu vidím jednoznačně v nekázni řidičů!"

Od 1. do 27.  července zaznamenali policisté na východočeských silnicích celkem 1 228  dopravních nehod, což je o 250 méně než za stejné kalendářní období loňského roku. Celkem 17 osob utrpělo smrtelné zranění, což je o tři případy více než loni. Dalších 44 osob utrpělo těžké (v loňském roce to bylo 45 osob) a 281 lehké zranění, což je o 16 méně než předcházející rok.  Nejčastější příčinou nehod byl nesprávný způsob jízdy ve 327  případech (o 3 více). Oproti loňsku se zvýšil počet řidičů, kteří způsobili nehodu pod vlivem alkoholu z 91 na 94  řidičů.

vytisknout  e-mailem