Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Celníci a policisté odhalili krácení daní ve výši 200 milionů Kč

Olomoučtí celníci ze Sekce pátrání Generálního ředitelství cel a policisté z Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (NCOZ) provedli společně závěrečnou realizaci trestní věci pod krycím názvem STRING. V rámci úkonů trestního řízení (1. a 2. listopadu 2022) obvinili 13 fyzických osob (12 na území ČR, 1 osobu na Slovensku), které jsou podezřelé ze spáchání zvlášť závažného zločinu zkrácení daně, poplatku a podobné platby. Škoda, kterou osoby měly způsobit, je vyčíslena na bezmála 200 milionů Kč. 

Kriminalisté NCOZ požádali policisty Slovenské republiky o úkony směřující k zajištění majetku v hodnotě cca 71 milionů Kč. V České republice došlo k zajištění tuzemských bankovních účtů se stavem 1,2 milionu Kč.

Úkony trestního prověřování ukončili celníci v květnu letošního roku. Po objasnění skutečností a ukončení prověřování věc předali do vyšetřování NCOZ, expozitura Ostrava. S ohledem na celý případ uzavřely obě složky dohodu, vytvořily společný vyšetřovací tým a provedly závěrečnou realizaci.  

Tři obviněné osoby byly vzaty do vazby. Věc dozoruje Krajské státní zastupitelství v Ostravě, pobočka v Olomouci.


plk. Mgr. Jaroslav Ibehej 
NCOZ SKPV
22. listopadu 2022

vytisknout  e-mailem