Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Čelní střet dvou vozidel v Libštátu si vyžádal zranění tří dětí a dvou dospělých spolucestujících

SEMILSKO - Za nehodou stálo nedání přednosti v křižovatce. 

V neděli odpoledne projížděl Libštátem ve směru na Lomnici nad Popelkou 37letý řidič osobního vozidla tovární značky Škoda Octavia po vedlejší silnici třetí třídy číslo 28311 a v křižovatce  pak chtěl odbočit na hlavní silnici druhé třídy číslo 286. Přitom přehlédl z levé strany po hlavní silnici  od Lomnice jedoucí Škodu Fabii, jejíž řidič křižovatku projížděl rovně. Došlo k čelnímu střetu, po kterém musela Zdravotnická záchranná služba převézt k ošetření do nemocnice kromě řidiče fabie celou její posádku. Jednalo se o tři děti ve věku 8, 8 a 10 roků a o 32letou ženu. V nemocnici skončila i 49letá spolujezdkyně z octavie. O pacienty se podělily nemocnice v Turnově, Jilemnici a v Jičíně. Podle dostupných informací by jejich zranění neměla být vážná.  

Dalšími účastníky nehody byli jorkšír, čivava a boloňský psík,  kteří v octávii seděli před nehodou na zadním sedadle a nebyli během jízdy nijak zajištěni. Ti z karambolu i přesto vyvázli bez zranění, jen čivava byla otřesená natolik, že si její stav vyžádal návštěvu veterinární stanice.  Dopravní policisté v této souvislosti upozorňují na to, že  při dopravní nehodě může domácí mazlíček ublížit nejen sobě, ale také ostatním spolucestujícím, proto by měl být přepravován tak, abychom zabránili jeho neomezenému pohybu v autě. To šetrně zajišťují například speciální bezpečnostní postroje pro psy.

Hmotnou škodu jsme na místě nehody odhadli na 100 000 korun. Orientační dechové zkoušky u obou řidičů ukázaly, že pod vlivem alkoholu nebyli.

12. 6. 2023
por. Bc. Ivana Baláková
tisková mluvčí KŘP Libereckého kraje

Odkazy do noveho okna

nehoda Libštát

nehoda Libštát 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem