Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Část tržby si dávala „stranou“

NÁCHODSKO – Servírka z baru nafingovala krádež 

policie-znak na košiliIlustrační foto/Archiv Policie ČR
Obvodní oddělení v České Skalici přijalo 11. května 2012 oznámení, že patnáct minut po půlnoci v jednom z místních barů řádil zloděj. Dvouměsíční vyšetřování nahlášené krádeže peněz za kasírtašky policisty dovedlo k zajímavému výsledku. Prověření všech okolností krádeže nakonec ukázalo, že si servírka celou událost vymyslela. Odhalená skutečnost byla daleko prostší, než barvitě vylíčené podrobnosti krádeže.
 
Zloděj si prý vyčíhl dobu, kdy odešla servírka na toaletu, vnikl za barpult a sebral tam hotovost ve výši 20.000 korun. Jednalo se o peníze, určené na vyplácení výher z automatů. Po neznámém zloději hned policisté začali pátrat, současně ovšem prověřovali i jiné verze. Jednou z nich byla i ta, že peníze vzala sama servírka.
 
Zkušenosti i vyšetřovatelský instinkt nakonec nezklamaly. Verzi o neznámém zloději se policistům podařilo hravě vyvrátit, v síti nesrovnalostí a nezodpovězených otázek naopak uvízla sama servírka. 22letá žena, která měla přístup k tržbě z výherních automatů peníze užila pro svoji potřebu a aby na chybějící finance nikdo nepřišel, rozhodla se vše vyřešit fingovanou krádeží.
 
Její záměr ale nevyšel, v těchto dnech proti ní policie zahájila zkrácené přípravné řízení protrestný čin zpronevěry. Do pár týdnů mladá žena stane před soudem, který ji může poslat až na dva roky do vězení, dále též potrestat peněžitým trestem, zákazem činnosti nebo propadnutím věci.
 
por. Mgr. Eva Prachařová
2.8.2012 v 10:50

vytisknout  e-mailem