Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Čas lyžování přichází, zloději to vědí

NÁCHODSKO – Ze sklepní kóje zmizely carvingy 

znakPCR.jpgIlustrační foto/Archiv Policie ČR
Po neznámém pachateli vloupání do sklepní kóje a krádeže sjezdových lyží v hodnotě 4.000 korun pátrají policisté z Červeného Kostelce.
 
Těžkosti ve vyšetřování jim ale působí delší časový rámec, v němž došlo ke krádeži. Majitel si chybějících sjezdovek všiml až po měsíci, když opět zavítal do sklepa. Uvedl, že si sjezdovky koupil nové na konci loňské sezóny a svezl se na nich jen jednou. Teď už si skluznici žehlí před cestou na svah někdo jiný. V případě dopadení pachateli hrozí až dvouletý trest odnětí svobody nebo peněžitý trest.
 
Před začínající zimní sezónou policisté opět varují: „Zimní výbavu a doplňky na zimní sporty dobře hlídejte, sklepní kóje ve společných prostorách panelových a činžovních domů nejsou vždy bezpečnou volbou.“
 
Pro případ krádeže doporučujeme si věci vyfotografovat a uschovat doklady o pořízení. Usnadní to jednání s policií či pojišťovnou. V případě, že lidé uvidí ve sklepních prostorách nebo ve společných místnostech podezřelé osoby, měli by vždy zavolat na linku 158, mohou tak zabránit krádeži svých věcí či věcí souseda.
 
por. Mgr. Eva Prachařová
13.11. 2012, ve 13.45 hodin

vytisknout  e-mailem