Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Cannibal šel po nenechavcích

Ve Vršovicích chtěli ukrást motorku. Služební pes Cannibal byl ale proti. 

V noci na pondělí přijali operátoři linky tísňového volání oznámení od pozorného občana. Ten upozorňoval na trojici osob, které se snaží, s největší pravděpodobností protiprávně, přisvojit si motocykl zaparkovaný v ulici Vršovická.

Nejblíže místu události byli v tu chvíli policisté oddělení služební kynologie, kteří na místo dorazili během několika málo minut. Ti se po příjezdu spojili s oznamovatelem, který policistům upřesnil, kudy trojice osob i s motorkou odešla.

Policisté se i se psem Cannibalem tedy vydali tím směrem, kdy zanedlouho našli v nedalekém křoví poblíž křižovatky odhozené věci pocházející zjevně z popsané krádeže. Jednalo se konkrétně o motorkářskou helmu, černou ledvinku a motocyklový bezpečnostní zámek, který jednoznačně nebyl otevřen klíčem, ale „pákovkami“.

 V tu chvíli měli ale policisté dilema, neboť došli na křižovatku ulic Vršovická a Karpatská, kdy nebylo zřejmé, kterým směrem se hledaní vydali. Tento rébus za policisty vyřešil služební pes Cannibal. Ve chvíli, kdy se policisté chtěli vydat jedním směrem, Cannibal štěkotem avizoval směr opačný.

Policisté tedy dali na instinkt jejich čtyřnohého parťáka a vyplatilo se. Zanedlouho pak muži zákona doběhli trojici osob, jednoho muže a dvě dívky, které odpovídaly popisu hledaných.

Všichni tři následně přiznali, že nejprve chtěli vzít před policisty do zaječích, neboť mají poměrně pestrou trestní minulost a za mříže se jim znovu nechce. Avšak jakmile zaregistrovali čtyřnohého „policistu“, myšlenku na úprk okamžitě zavrhli.

Zajištěné osoby následně skončily na policejní služebně pro podezření z trestného činu krádež, kdy jim v případě, že budou obviněny a odsouzeny, hrozí trest odnětí svobody až na dva roky. Tuto horní hranici trestu jim ale může jejich trestní minulost navýšit až o jednu třetinu.

por. Mgr. Tomáš Hulan 23. 1. 2018

vytisknout  e-mailem