Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Bývalý přítel se stal její noční můrou

ČESKOLIPSKO - Mladík neunesl rozchod s partnerkou. 

Třiatřicetileté ženě z Nového Boru dělá peklo ze života její bývalý čtyřiadvacetiletý přítel, se kterým se po čtyřměsíční známosti rozešla. Tři měsíce spolu bydleli v pronajatém bytě, odkud ho pro jeho narůstající projevy agrese nedávno vykázala. Od té doby jí od něj začaly chodit sms zprávy, ve kterých ji vulgárně urážel a nebo prosil o obnovení vztahu.  Začala se ho bát,  a proto se  obrátila  osobně na novoborské policisty  na jejich služebně se žádostí o pomoc.

Potom, co ji  vyslechli a její oznámení zadokumentovali, doprovodili ji až domů, protože na tom nebyla psychicky nejlépe, a počkali, až vstoupí do bytu. Když otevřela dveře, nabídl se všem hotový obraz zkázy. Její domov připomínal spíše místo, kterým se prohnalo tornádo. To co viděli, má na svědomí její expřítel, který se do bytu v její nepřítomnosti vloupal a rozbil v něm téměř vše, co se rozbít dalo. Takto řádil ve všech místnostech a nevynechal ani koupelnu, kde roztřískal zrcadlo, vytrhal poličky ze zdi a do umyvadla plného střepů pustil vodu, kterou schválně nechal téct.

Jen díky tomu, že se domů vrátila včas, nedošlo k vytopení nejen jejího přízemního bytu, ale i sklepů a chodeb pod ním. Jde o bytovou jednotku ve starší bytové zástavbě v Novém Boru. Jakmile se policisté přesvědčili, že se tu agresor nikde neskrývá, začali po něm v Novém Boru intenzivně pátrat s využitím psovoda se služebním psem. O tom se dozvěděl i hledaný mladík a nakonec se přihlásil policistům sám a dobrovolně se nechal zadržet.  Následující noc strávil v policejní cele, nicméně po nezbytném výslechu ho policisté propustili ze zadržení a důrazně mu vysvětlili  právní dopady toho, kdyby ve své agresi vůči bývalé partnerce pokračoval.

Za jeho "návštěvu" v bytě ženy mu hrozí trestní stíhání pro porušování domovní svobody a poškození cizí věci. Než však stanovíme konečnou právní kvalifikaci případu, musíme například zjistit, zda ničil výhradně jen majetek své bývalé přítelkyně,  a nebo i částečně svůj, což bude mít vliv na vyčíslení škody pro potřeby trestního řízení. Celková  škoda  na zničených věcech a bytovém vybavení činí 82 000 korun.

7. 2. 2019
por. Bc. Ivana Baláková
KŘP Libereckého kraje, oddělení tisku a prevence

vytisknout  e-mailem