Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Bývalý policista zadržel lupiče chvíli po přepadení kadeřnice

Recidivista se před zadržením ukrýval za vozidlem. 

Včera kolem 14. hodiny přišel do kadeřnického salonu v průchodu na Sokolovské ulici muž, který se předchozího dne objednal na stříhání. Jeho účel návštěvy byl ale nakonec jiný, spáchal totiž loupežné přepadení. Poté, co za sebou uzavřel vstupní dveře, vytáhl krátkou střelnou zbraň, namířil na kadeřnici a požadoval po ní peníze. Ženu navíc chytil za vlasy a snažil se jí strhnout na podlahu. Ta se ovšem nenechala, vrhla se na lupiče, jeho ruku s pistolí zatlačila dolů a strčila ho tak, že upadl na věšák s oblečením. Kadeřnice využila situace, vyběhla před salon, kde potkala manželský pár, a požádala ho o pomoc.
 
Protože se lupiči nepodařilo z místa uprchnout, kadeřnice muže upozornila na to, že podezřelý musí být uschovaný někde v objektu. Když ale prohledal všechny místnosti kadeřnictví, lupiče nikde nenašel. Jakmile však vyšel zpět do průchodu před salon, pod zapakovaným vozem na dvoře spatřil ukrývajícího se lupiče. Jeho zadržení už pak bylo pro „zachránce“ jednoduché, lupič měl totiž co do činění s bývalým policistou. Během dvou minut pak dojela první policejní hlídka, která si zadrženého převzala, zajistila plynovou zbraň a převezla podezřelého na nejbližší služebnu k dalším úkonům.
 
Celý případ si převzali kriminalisté, kteří zjistili, že před sebou mají velmi zkušeného recidivistu, který byl v minulosti už 11 krát soudně trestaný za majetkovou a násilnou trestnou činnost a ve vězení strávil už celých 28 let.
 
Vyšetřovatel následně recidivistu obvinil ze spáchání trestného činu loupeže a zároveň podal státnímu zástupci podnět k uvalení vazby. O tom pak bude během dnešního dne rozhodovat soudce. Za loupežné přapadení pak osmaapadesátiletému muži hrozí desetileté vězení.
 
por. Bc. Jana Rösslerová 4. 12. 2013

vytisknout  e-mailem