Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Bývalou manželku bil před dítětem

ZLÍNSKO: Kontrola věcí, čtení cizích mailů – tím to začíná. 

Nepříjemné vzpomínky na partnerský život bude mít šestadvacetiletá žena ze Zlínska. Přestože se se svým partnerem rozvedla, stále na ni útočí.
Případem tzv. domácího násilí se zabývají policisté ve Vizovicích. Žena několik měsíců snášela od svého partnera ponižování a vyhrožování. Četl její korespondenci, kontroloval internet, podezříval ji z nevěry, přikazoval, co si může a nemůže obléci, a když se napil, přidal vulgární nadávky a fyzické napadání. Situace se zhoršila po rozvodu a vyvrcholila v posledních dnech. Exmanželé občas prozatím musejí sdílet společné bydlení, a když partner přišel domů v podroušeném stavu, začal na ženu křičet, nadávat jí a nakonec ji i zbil. Tomu všemu navíc přihlížel malý chlapec. Žena se nakonec obrátila na policii. Hlídka zjistila, že muž má v dechu 2,8 promile a ověřila, že k napadání dochází častěji, v nepravidelných intervalech. Agresora z preventivních důvodů vykázala z domu.
Muže podezříváme z trestného činu týrání osoby žijící ve společném obydlí. Hrozí mu za to až čtyřleté vězení.
Podobných kauz je ve Zlínském kraji každý rok několik desítek a podle našich kriminalistů i policejních psychologů se pouze zlomek napadených a týraných lidí přizná a podá trestní oznámení. Přitom mnohdy jiné řešení nezbývá. Mezi oběťmi nemusí být jen manželky, ale také muži, děti, rodiče či prarodiče.
 
17. ledna 2012, mjr. Ing. Jana Bartíková

vytisknout  e-mailem