Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Bývalí členové Stb

Preventivně informační odbor Policejního prezidia ČR přijal žádost o informace podle zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím, ve znění pozdějších předpisů, týkající se bývalých příslušníků Státní bezpečnosti (dále jen StB), kteří jsou v současné době ve služebním poměru u Policie České republiky.  

Policie České republiky nemá požadované informace k dispozici, a proto je není možné poskytnout. Tyto informace o příslušnících Policie České republiky nejsou nijak shromažďovány. Informace o předchozím zařazení jednotlivých policistů je sice možné manuálně dohledat v jejich osobních svazcích, ale vzhledem k celkovému počtu příslušníků Policie České republiky by bylo zpracování přehledu počtu policistů, kteří působili před rokem 1990 u součástí bývalé StB, časově a personálně velmi náročné. Byť se tedy jedná o informace, které existují, jejich shromáždění by bylo pro potřeby vyhovění Vaši žádosti pro Policii České republiky neúměrnou zátěží.  
 
V Policii České republiky nedochází k porušování zákona č. 279/1992 Sb., o některých dalších předpokladech pro výkon některých funkcí obsazovaných ustanovením nebo jmenováním příslušníků Policie České republiky a příslušníků Vězeňské služby České republiky, ve znění pozdějších předpisů, obecně označovaného jako „lustrační zákon“ (dále jen zákon). Policisté zařazení na všech služebních místech, kde zákon požaduje osvědčení dokládající skutečnosti uvedené v § 3 odst. 1 písm. a) až d) zákona (obecně nazývané „lustrační osvědčení“) splňují tuto zákonnou podmínku.


13. 9. 2012

vytisknout  e-mailem