Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Bývalé přítelkyni vzal kartu i s PINem

Poškodil bezpečnostní dveře, odcizil nákladní vozidlo a další.. 

Vzal si DVD na splátky, ale neplatil
Policejní komisař SKPV OHK zahájil v těchto dnech trestní stíhání 44letého muže pro trestný čin úvěrový podvod. Toho se měl dopustit tím, že v listopadu 2006 uzavřel v prodejně elektroniky úvěrovou smlouvu na DVD přehrávač Philips za cenu přes 15 tisíc Kč. Ve smlouvě uvedl nepravdivé údaje o svém příjmu, zaměstnání a úvěr nesplácel.
 
Odcizil nákladní vozidlo
V Krnově na ulici Mikulášská v době od 21. do 22.6.2009 dosud neznámý pachatel násilně vnikl do nákladního vozidla Ford bílé barvy s modrými polepy Autodoprava a toto odcizil. Policisté po fordu ihned vyhlásili pátrání. Způsobená škoda činí 400 tisíc Kč. 
 
Zažádala si o příspěvek neoprávněně - zahájení tr. stíhání
Z trestného činu podvodu byla v těchto dnech obviněna 50letá žena. Toho se měla dopustit tím, že v Bruntále si zažádala o příspěvek na provoz motorového vozidla Škoda 105, ač v té době neměla uzavřené pojištění odpovědnosti z provozu vozidla. Škodovkou chtěla vozit svou nemocnou sestru na ošetření. V době od 12.5.2006 do konce roku 2007 jí tedy bylo neoprávněně vyplaceno 8 830 Kč. Šetří SKPV OHK Bruntál.
 
Krádeže registračních značek
Policisté často šetří krádež registračních značek z vozidel. Další dva případy se staly včera 22.6.2009 v Krnově na Sídlišti pod Cvilínem. Neznámý pachatel odcizil z vozidel Citroen a Favorit státní registrační značky i s nálepkou emise a STK.
 
Poškodil bezpečnostní dveře, ale do chaty se nedostal
Rýmařovští policisté šetří poškození bezpečnostních dveří na rekreační chalupě v Albrechticích u Rýmařova. Dosud neznámý pachatel poškodil jejich zárubeň a způsobil majiteli škodu ve výši 23 tisíc Kč. 
  
Při odchodu z bytu si vzal kartu i s PINem
Dne 22.6.2009 zahájil policejní komisař SKPV trestní stíhání 29letého muže pro trestný čin krádeže a neoprávněného držení platební karty. Toho se měl dopustit tím, že v Rýmařově dne 23.2.2009 při odchodu z bytu své bývalé přítelkyně jí vzal platební kartu i s PIN kodem. Ještě ten den z karty v bankomatu v Rýmařově vybral dvakrát finanční hotovost v celkové výši 10 tisíc Kč.
  
Řidič náklaďáku předjížděl v zákazu
Ve 14.15 hodin v pondělí 22.6.2009 v Lomnici u Rýmařova došlo k dopravní nehodě nákladního vozidla Iveco a osobního vozidla Citroen. 30letý řidič iveca jel v koloně vozidel a přehlédl dopravní značku o zákazu předjíždění a začal předjíždět. Najel do levého jízdního pruhu právě v době, kdy před ním začal 47letý cizinec s citroenem odbočovat na účelovou komunikaci. Došlo ke střetu a citroen byl odmrštěn na mostek, kde narazil do kovového zábradlí. Ke zranění osob nedošlo. Způsobená škoda činí 70 tisíc Kč. Požití alkoholu bylo vyloučeno negativní dechovou zkouškou.
 
                                                                                             
komisař por. Bc. Tušková Pavla
pisbr@mvcr.cz
 

vytisknout  e-mailem