Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Bývalé manželce hrozil usmrcením

CHOMUTOVSKO - Po zadržení byl obviněn z nebezpečného vyhrožování; Svůj lup na místě rovnou konzumoval. 

Ze spáchání trestného činu nebezpečného vyhrožování obvinil v poslední den uplynulého roku vyšetřovatel 53letého muže z Chomutova. Ten měl den před Silvestrem požít větší množství alkoholu a poté slovně napadat svou bývalou manželku, která s ním v té době ještě bydlela. Ženě měl v pozdních večerních hodinách opakovaně vyhrožovat usmrcením s tím, že bude mít kulku v hlavě. Dotyčná i s ohledem k jeho dřívějšímu odsouzení za násilný trestný čin měla obavu, že by své výhružky mohl splnit. Agresora týž večer zadrželi přivolaní policisté, kteří následně také rozhodli o jeho vykázání ze společného obydlí a zákazu kontaktování poškozené.

Vyšetřovatel následující den zahájil trestní stíhání a podal podnět ke vzetí obviněného do vazby. Ten však nebyl akceptován a trestní stíhání tak pokračuje na svobodě.

Svůj lup na místě rovnou konzumoval

Chomutovští policisté v posledních dnech přijali dvě podobná oznámení o krádeži převážně potravin a nápojů, které měli poškození uskladněné na terase u rodinného domu a na balkoně u bytu. V prvním případě zjistila majitelka domu ve Spořicích krádež přímo na Štědrý den dopoledne. Když vyšla na terasu u domu, všimla si, že tam chybí krabice s cukrovím a různé nápoje, například Martini, šampaňské, dva 5litorové kartony vína, ale i limonáda. Neznámý pachatel se asi nemohl dočkat, až svůj lup ochutná a konzumoval vše ještě na místě. Za plotem svého pozemku totiž majitelka našla prázdnou krabici od cukroví, láhev od sektu a také prázdné krabice od vína. Napáchaná škoda byla vyčíslena na 2 tisíce korun.
Další krádež byla zjištěna obyvatelkou chomutovského bytu pro změnu na Silvestra před osmou ráno. Z přízemního balkonu patřícího k bytu si neznámý pachatel také odnesl různé potraviny včetně domácího cukroví a různé nápoje. Kromě toho zmizelo i několik osušek. Škoda se opět vyšplhala dle odhadu na 2 tisíce korun.
Oba skutky policisté prověřují pro podezření ze spáchání přečinu porušování domovní svobody, za jehož spáchání hrozí pachateli v případě dopadení trest odnětí svobody až na dva roky.

por. Mgr. Miroslava Glogovská
tisková mluvčí
Chomutov 4. ledna 2024

vytisknout  e-mailem