Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Bývalce vyhrožoval a pronásledoval ji

MOST - Zahrnoval ji desítkami SMS a telefonáty; Nakupoval za cizí; Nehody za prosinec. 

Dvaadvacet řidičů se v prosinci střetlo se zvěří
Dopravní policie v prosinci vyjížděla k 100 nehodám. Oproti prosinci 2018  došlo k poklesu o 8 nehod. Stejně jako předloni při prosincových nehodách nikdo nezemřel. Dvě osoby byly těžce zraněny a 12 lidí vyvázlo s lehkým zraněním. Škody dosáhly částky 3 880 000 korun. Dva řidiči byli pod vlivem alkoholu, jeden měl pozitivní test na drogy. V obci se stalo 66 střetů, mimo obec havarovalo 34 motoristů. Nejčastějšími příčinami dopravních kolizí byl nesprávný způsob jízdy, nedání přednosti a překročení povolené rychlosti. Nejvíc havárií se stalo v pátek, klid byl na silnicích v sobotu. Muži bourali v 44 případech, ženy se na nehodovosti podílely 14x. Nepříznivá doba pro motoristy byla mezi 16. až 18. hodinou, kdy policie řešila 19 nehod a nejméně kolizí se stalo v době od 02. do 06. hodin. Při 22 haváriích se řidič s vozidlem střetl s lesní zvěří. 

Bývalce vyhrožoval a pronásledoval ji
Z přečinů nebezpečného vyhrožování a nebezpečného pronásledování čelí obvinění 43letý muž z obce na Mostecku. Ten měl dle policie loni po dobu několika měsíců vyhrožovat své bývalé přítelkyni a to jak osobně tak i prostřednictvím prostředků elektronických komunikací, telefonicky a formou SMS zpráv. Ženě měl vyhrožovat fyzickou likvidací, urážet ji a napadat vulgárními výrazy. Obviněný ženě posílal v některé dny i desítky SMS zpráv a často jí opakovaně telefonoval. 

Kradli, i když  byli již odsouzeni
Na policejních odděleních skončili dva muži a jedna žena kvůli krádežím v obchodech. Včera v jednom litvínovském supermarketu měl 47letý místní občan odcizit 3 lahve vodky a lahev vína. Ještě v prodejně si alkohol vložil do batohu a poté prošel pokladnou bez placení. Ostraha ho zadržela. Lup za 329 korun byl vrácen zpět. V mosteckém supermarketu si 29letý Litvínovan ukryl do batohu čokoládové tyčinky v hodnotě 1 887 korun. Z obchodu utekl. Ne daleko, byl zadržen hlídkou strážníků na základě popisu. Žena ve věku 34 let z Litvínova měla odcizit v litvínovské prodejně čokolády. Ani ona neodešla a byla zadržena. Trojice si od policistů převzala záznam o sdělení podezření ze spáchání přečinu krádeže ve zkráceném přípravném řízení. 

Nakupoval s cizí platební kartou
Z přečinu neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku obvinil vyšetřovatel mostecké policie 21letého muže z Mostu. Ten měl v držení cizí platební kartu, o kterou přišel jeden Moravan. S  platební kartou měl obviněný v prodejně čerpací stanice v Mostě  dvakrát nakupovat a poté se o nákup ve stejném objektu pokusil ještě jednou, ale neuspěl. Neúspěšný byl i v jedné mostecké prodejně potravin.

nprap. Ludmila Světláková
Most 10. ledna 2020

vytisknout  e-mailem