Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Bytaři jsou ve vazbě

TEPLICE - Čtvrt roku vykrádali byty, teď spadla klec; Nadýchal přes tři promile... 

Bytaři jsou ve vazbě
     Obyvatelé Teplicka a Ústecka mohou zase spát o něco klidněji. Policisté dopadli trojlístek zlodějů, který řádil v posledních třech měsících v kraji a soustředil se na vykrádání bytů. Dva muži a jedna žena stihli od listopadu vyloupit nejméně devět bytů, ze kterých si odnesli věci v hodnotě téměř 800 tisíc korun. Na případu spolupracovali policisté z obvodních oddělení, tepličtí kriminalisté i jejich kolegové z ústecké kriminálky. Při domovních prohlídkách kriminalisté zajistili desítky předmětů pocházejících z trestné činnosti. Zloději kradli elektroniku, šperky, kosmetiku i potraviny. Krátce po posledním vloupání, kterého se dopustili „bytaři“ v Chlumci, byli zadrženi i s lupem z vykradeného bytu. Všichni tři zadržení byli obviněni z trestných činů krádeže, porušování domovní svobody a poškození cizí věci. Vzhledem k vysoké škodě jim hrozí trest odnětí svobody v rozmezí dvou až osmi let.
 
Nadýchal přes tři promile
     Až tři léta za mřížemi může strávit 52letý muž, který řídil pod vlivem alkoholu. Policisté z dopravního inspektorátu kontrolovali v sobotu večer řidiče osobního vozidla, který jevil silné známky podnapilosti. Při dechové zkoušce mu policisté naměřili 3,4 promile alkoholu v dechu. Aby toho nebylo málo, opilý řidič si sedl za volant, ačkoliv má vysloven zákaz řízení motorových vozidel až do roku 2015. Policisté zahájili ve věci úkony trestního řízení pro podezření ze páchání přečinů ohrožení pod vlivem návykové látky a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.
 
Pomozte při pátrání
Policie žádá občany, kteří byli svědky níže uvedených dopravních nehod o spolupráci.
     K první dopravní nehodě došlo dne 31. ledna 2011 v 06.20 hodin v Bílině, kde nezjištěný řidič neustanoveným vozidlem srazil při přecházení vozovky na přechodu pro chodce od radnice k ul. Břežáňská poškozenou ženu. Řidič z místa nehody ujel, aniž by poskytl chodkyni první pomoc.
     Druhá dopravní nehoda se stala dne 4. února 2011 v 09.05 hodin v Bílině, na křižovatce ulic Teplická a Litoměřická. Neustanovený řidič nezjištěného osobního motorového vozidla předjížděl automobil Škoda Fabia stříbrné barvy a při zařazování před předjížděné vozidlo došlo k bočnímu střetu. Účastník nehody, který řídil vozidlo tmavomodré barvy, pravděpodobně sedan nezastavil a z místa nehody ujel.
    Veškeré poznatky k nehodě lze sdělit na Dopravní inspektorát Teplice, ul. Husitská 2 a 5, telefon 974 439 266 (260), nebo na linku 158. 
 
Tři auta za noc
     Hned tři vozidla se stala cílem dosud neznámého pachatele. V noci ze soboty na neděli rozbil zloděj v Teplicích okénka zaparkovaných osobních vozidel, ze kterých odcizil autorádia a další drobnosti celkem za tři a půl tisíce korun. Dalších téměř pět tisíc korun budou stát majitele opravy poškozených vozidel. Pachateli hrozí v případě dopadení za přečin krádeže až dvouletý pobyt ve vězení.
 
Vloupání do chatky
     Policisté pátrají po neznámém pachateli, který se Zabrušanech vloupal do zahradní chatky. Zloděj překonal oplocení pozemku a následně vnikl do chatky, ze které si odnesl elektroniku a vzduchovou pistoli. Celková škoda přesáhla osm tisíc korun, policisté věc prošetřují jako přečiny krádeže a porušování domovní svobody.
 
 
Teplice, 7. 2. 2011, nprap. Daniel Vítek
tiskový mluvčí PČR ÚO Teplice
tel. č. 974 439 208
email: pistp@mvcr.cz
 

vytisknout  e-mailem