Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Být připraven je povinnost nás všech

Krizovým situacím musíme čelit společně a hlavně efektivně 

                                              

   V areálu územního odboru Hasičského záchranného sboru (HZS) v Kutné Hoře proběhla ve dnech 10. až 12. května 2011 „Příprava starostů obcí“ v

plk. Ing. Jiří Pokorný a plk. JUDr. Blanka Matějůplk. Ing. Jiří Pokorný a plk. JUDr. Blanka Matějů
Blanka Matějů se svým zástupcem plk. Ing. Radkem ZábrahouBlanka Matějů se svým zástupcem plk. Ing. Radkem Zábrahou
se starosty se starosty "u jednoho stolu"
prezentace přenášel dataprojektorprezentace přenášel dataprojektor
souladu s koncepcí vzdělávání v oblasti krizového řízení, schválenou Bezpečnostní radou státu. V tomto případě se jednalo o vzdělávání starostů obcí Kutnohorska zaměřené na přípravu na mimořádné události a krizové situace a jejich řešení.
     Úvodní prezentaci měla nprap. Radka Vonšovská z pracoviště ochrany obyvatelstva a krizového a havarijního plánování HZS, poté všechny ředitel územního odboru HZS Kutná Hora plk. Ing. Jiří Pokorný seznámil se strukturou, působností  a činností hasičů jako jedné ze složek Integrovaného záchranného systému (IZS). Představil jednotlivá pracoviště, techniku a poskytl kontakty na odpovědné osoby.
     Vedoucí Územního odboru Policie České republiky Kutná Hora plk. JUDr. Blanka Matějů prezentovala strukturu policie v rámci Krajského ředitelství policie Středočeského kraje, působnost a úkoly jednotlivých  složek, úkoly, které policie plní v rámci jednotného nasazení při řešení krizových situací složkami IZS a techniku, kterou při tom využívá. Předání kontaktů bylo samozřejmostí.
     Další příspěvek poskytl MUDr. František Stehlík z Krajské hygienické stanice Středočeského kraje s působností pro Kutnou Horu. Velitel stanice kutnohorských hasičů mjr. Bc. Zdeněk Voseček předal odborné informace vztahující se k dotacím, s neméně zajímavými a potřebnými sděleními přišli pracovníci psychologické služby v působnosti HZS Kutná Hora nstržm. Milan Tůma a nstržm. Bc. Michal Louda. O preventivně výchovné činnosti hovořil za HZS nstržm. Jan Kosík DiS.
     Přítomní páni starostové nejen že obdrží osvědčení o absolvování kurzu, získali hlavně mnoho cenných rad, informací a odkazů na legislativní úpravu, která s tímto tématem souvisí.

 

por. Mgr. Vendulka Marečková

18. 5. 2011

 

vytisknout  e-mailem