Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Bylo to náročné pro všechny

UNIČOVSKO, LITOVELSKO, ČERVENKA - Čtrnáct dnů poté..... 

O půlnoci na 30. března 2020 ukončila krajská hygienická stanice mimořádné opatření, které se dva týdny dotýkalo 21 obcí na Litovelsku  a Uničovsku. Část hlídek zde bude ještě dnes (30. 3.) setrvávat a plnit dílčí úkoly ve vztahu k zajištění veřejného pořádku, a to zejména po dobu, než bude ze zóny převezen veškerý materiál využívaný policisty v průběhu opatření.

Od 16. března 2020 policisté na 22 stanovištích zřízených na přístupových cestách do uzavřené zóny kontrolovali pohyb osob a vozidel, přičemž jim pomáhala také Letecká služba Policie ČR. Postupem času posílili výkon služby na těchto stanovištích i členové sboru dobrovolných hasičů a příslušníci vojenské policie. Bylo to náročné pro všechny, ale společně jsme to zvládli.

V průběhu opatření jsme zaznamenali nebývalou vstřícnost, podporu a solidaritu nejen jednotlivců, ale i různých firem a společností. Velké poděkování patří všem, jednak  za zapůjčení obytných přívěsů a karavanů, které posloužily hlídkujícím policistům jako provizorní zázemí, jednak za dary ve formě občerstvení a v neposlední řadě obyvatelům uzavřené oblasti za trpělivost, ohleduplnost a dodržování nařízení a zákazů s tím spojených.

por. Mgr. Marie Šafářová
30. března 2020

vytisknout  e-mailem