Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Byl vtažen do pracovního lisu

poškozená autoplachta a pokácené vzrostlé túje 

Poškodil autoplachtu

Rýmařovští policisté překvalifikovali v těchto dnech na základě vyčíslení škody přestupek proti majetku na trestný čin poškozování cizí věci. Toho se měl dopustit dosud neznámý pachatel v Rýmařově na ulici Okružní v době od 12. do 13.4.2009, když na nákladním vozidle ostrým předmětem na několika místech rozřezal autoplachtu s firemními potisky. Způsobená škoda činí 32 900 Kč.

 Byl vtažen do pracovního lisu

V ranních hodinách v pondělí 18.5.2009 došlo k pracovnímu úrazu 23letého muže ve firmě ve Městě Albrechticích - Linhartovech. Poškozený byl zachycen při práci za zadní část těla do pracovního lisu. Došlo k jeho zranění a musel být letecky transportován do nemocnice. Policisté šetří příčiny, okolnosti úrazu a případné porušení pravidel bezpečnosti ochrany zdraví při práci.

 Řídil bez řidičáků a ještě pod vlivem

Dne 18.5.20089 ve zkráceném přípravném řízení sdělili hornobenešovští policisté 32letému muži podezření z trestných činů maření výkonu úředního rozhodnutí a řízení bez řidičského oprávnění. Toho se měl dopustit tím, že dne 7.5.2009 v Rázové ve 20.55 hodin byl hlídkou zastaven a kontrolován, když řídil vozidlo Fiat Tipo. Policisty byl vyzván k předložení dokladů potřebných k řízení vozidla a sdělil jim, že je neřidič. Toto tvrzení si policisté ověřili lustrací a zjistili, že muž má vysloven soudem zákaz řízení motorových vozidle až do roku 2011. Provedená dechová zkouška byla také s pozitivním výsledkem.

 Pokácel vzrostlé túje

Na základě vyčíslení škody překvalifikovali v těchto dnech policisté z Rýmařova přestupek proti majetku na trestný čin poškozování cizí věci. Jedná se o případ pokácení dvou vzrostlých tújí v Janovicích na ulici Bednářská, které byly vysazeny v roce 1990. Den 3.4.2009 je pachatel pokácel a zanechal na místě. Způsobená škoda činí 15 tisíc Kč.

 Na odcizenou kartu provedl neoprávněný odběr pohonných hmot

Dne 18.5.2009 oznámil 30letý muž krnovským policistům odcizení dokladů a platební karty i s PINem. Věci byly v průhledné složce a měly mu být neznámým pachatelem odcizeny na nezjištěném místě, zřejmě z vozidla, v období od 8. do 15.5.2009. Dne 15.5.2009 byl ve Frýdku Místku na benzínové stanici proveden na platební kartu neoprávněný odběr pohonných hmot ve výši 1 430 Kč. .

  Na mokré vozovce dostal smyk

V 18,30 hodin dne 18.5.2009 mezi Městem Albrechtice a obcí Krásné Loučky jel 32letý muž s vozidlem Citroen. Při jízdě se zřejmě nedostatečně věnoval řízení vozidla a při průjezdu levotočivé zatáčky najel ze suchého na souvisle mokrý povrch. Nezvládl řízení a vyjel mimo komunikaci, kde se s autem převrátil přes střechu. Došlo k lehkému zranění řidiče. Způsobená škoda činí 80 tisíc Kč.  

  komisař por. Bc. Tušková Pavla

 

 

 

vytisknout  e-mailem