Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Byl okraden v době epileptického záchvatu

LOUNSKO – Okradl nemocného; Pro dobrotu na žebrotu. 

Okradl nemocného
Lounští obvodní policisté v uplynulé době sdělili podezření z trestného činu krádeže muži z Lounska. Tou dobou neznámý pachatel měl na začátku listopadu v Lounech okrást nemocného muže. Dle zjištěných informací dotyčný využil skutečnosti, že poškozený měl epileptický záchvat a sundal mu ze zad batoh i s obsahem v celkové hodnotě 3 000 korun. Okradený muž celou věc následně oznámil na policii.

Policisté zjistili, že za tímto činem stojí 22letý muž, který se bude za své jednání zodpovídat před soudem. V případě uznání viny mu hrozí odnětí svobody až na dvě léta.

Pro dobrotu na žebrotu
Lounští obvodní policisté sdělili podezření z přečinu krádeže 24leté ženě z Mostecka. Ta měla cizí ženu požádat o pomoc v nouzi, že nemá kde přespat. Poškozená této žádosti o pomoc vyhověla a poskytla dotyčné nocleh. V nestřežené chvíli měla podezřelá v jedné z lounských ubytoven dobrosrdečné ženě odcizit notebook i s příslušenstvím.

Policisté při ztotožnění osoby zjistili, že tento prohřešek není jejím prvním. V minulosti byla již odsouzena pro obdobný trestný čin. Nenapravitelné ženě tedy sdělili podezření z přečinu krádeže. Vzhledem k této nerozvážnosti dotyčné nyní hrozí trest odnětí svobody až na tři léta.

19. ledna 2024
nprap. Jakub Mareš
Oddělení tisku a prevence
KŘP Ústeckého kraje

vytisknout  e-mailem