Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Bydlel v cizím

CHOMUTOV - Jednání vyšetřují policisté, Peníze z bytu..... 

Bydlel v cizím

28letého muže z Jirkova obvinili kriminalisté z trestného činu neoprávněný zásah do práva k domu, bytu nebo k nebytovému prostoru. Na začátku října letošního roku měl vniknout do jednoho neobývaného bytu ve městě. Místnost uzamkl a bez vědomí majitele tam bydlel. Obvinění si muž převzal, vyšetřování nadále pokračuje.

Peníze z bytu

Kriminalisté obvinili z krádeže a porušování domovní svobody muže ve věku 27 let. V polovině října zřejmě využil otevřeného okna v bytě poškozené, vnikl dovnitř a na chodbě odcizil finanční hotovost ve výši jeden tisíc korun z peněženky majitelky. Následné vyšetřování prokázalo, že za majetkovou trestnou činnost byl již v letošním roce odsouzen a to soudem v Chomutově.

Kolo i boty

Policisté v Klášterci nad Ohří sdělili podezření z krádeže 22letému místnímu obyvateli. Během října měl porušit zákon hned dvakrát. Na společné chodbě domu v ulici Pražská nejdříve odcizil jeden pár sportovních bot za necelých 1800 korun. O dva dny později ve stejném domě odcizil ještě volně odstavené dětské horské jízdní kolo. Jeho hodnotu stanovil majitel na 3500  korun. Za krádeže byl v minulosti již trestán, v případě odsouzení mu nyní hrozí až tříleté vězení.

Volal nezletilec

Minulý týden v pondělí ráno kdosi zavolal na tísňovou linku 112 a oznámil, že v budově chomutovské základní školy je bomba. Školu museli opustit učitelé i žáci a celý objekt byl prohledán. Žádný podezřelý předmět policisté nenalezli. Nyní se policistům podařilo zjistit, že na linku 112 zavolalo nezletilé dítě. Vzhledem k věku pachatele nebude ve věci vedeno trestní řízení. Policisté však skutek předloží prostřednictvím státního zastupitelství příslušnému soudu k dalšímu opatření.

14.listopadu  2018

nprap. Marie PIVKOVÁ

tisková mluvčí KŘP Ústeckého kraje

oddělení tisku a prevence Chomutov

tel. 974 433 207    

mob. 724 189 729      

e-mail: krpulk.kr.pis.cv@pcr.cz

vytisknout  e-mailem