Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Býci se přišli vykoupat k sousedce do bazénu

NÁCHODSKO – Místo na pastvině, chtěl trávit skot noc na zahradě 

Nepříjemné chvíle úleku a obav zažila v úterý 17.7.2012 před půlnocí majitelka rodinného domku v Heřmanicích u Jaroměře. Po jedenácté hodině zaslechla žena nějaký hluk, vykoukla z okna na zahradu a nechtěla věřit vlastním očím.
 
O okraj bazénu se drbal býk, další se procházel po trávníku a další demoloval opodál postavený stan, naštěstí prázdný. Žena vykřikla, vyběhla ven a snažila se nezvanou návštěvu vystrnadit. Když ale poznala, že veškeré snažení je nad její síly a býci, kterých se na zahradu přišlo podívat hned pět, se k odchodu dobrovolně nemají, zavolala na linku 158.
 
Přivolaná policejní hlídka zastihla na zahradě tury už jen čtyři, pátý si mezitím přece jen dal říci a odešel sám na vedlejší pastvinu. To už mezitím dorazil na místo i sám majitel skotu a zahnání býků zpět do ohrady se ujal. Po několika desítkách minut namáhavého snažení se mu podařilo dostat zpátky i zbytek neposlušných býčků a zapojil za nimi elektrický ohradník. Majitelka vedlejšího objektu a zničeného stanu ale pro kovbojské kratochvíle velké pochopení neměla.
 
Policejní hlídce oznámila, že si přeje nezvanou zvířecí návštěvu úředně vyřešit, neboť býci vnikli na její pozemek opakovaně, kdy v minulosti  jí pošlapali trávník a poničili pařeniště. Muži zákona únik býků zaevidovali jako přestupek proti pořádku ve státní správě a samosprávě a postoupili k dalšímu projednání správnímu orgánu jaroměřského městského úřadu. Majiteli skotu, který zřejmě nezajistil účinné opatření proti úniku zvířat z jejich pastviny, nyní hrozí až třicetitisícová pokuta. 
 
Ilustrační foto/Archiv Policie ČR
 
por. Mgr. Eva Prachařová
18.7.2012 v 13:00

vytisknout  e-mailem