Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Bundu na internetu neprodala

PRAHA VENKOV - VÝCHOD - Místo toho se žena stala obětí podvodníka. 

Policisté z Oddělení hospodářské kriminality Prahy venkov - východ momentálně prověřují případ internetového podvodu, který 52letou ženu stál 70.000 korun. Když poškozená zjistila, že byla okradena a podvedena přišla vše nahlásit policistům na Praze východ.

Poškozená chtěla na internetu prodat zimní bundu za částku 1.200 korun. Velmi rychle se jí ozvala jedna zájemkyně, která bundu chtěla zakoupit a nabídla zaslání zboží přes zásilkovou službu. Na email prodávající po chvíli přišel odkaz, kde bylo na výběr několik bankovních společností a tam si poškozená vybrala ikonu se svojí bankou. Po přesměrování na další stránky pak ještě vyplnila přihlašovací údaje do internetového bankovnictví. To už měl pachatel údaje, které potřeboval a z účtu poškozené si převedl 70.000 korun.

Kriminalisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu podvodu, neoprávněného přístupu k počítačovému systému a nosiči informací a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Za uvedené skutky hrozí pachateli 8letý trest ve vězení.

PREVENTIVNÍ RADY

por. Mgr. Pavel Truxa
tiskový mluvčí
11. ledna 2024

vytisknout  e-mailem