Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
podhomepage

Policie České republiky – Služba cizinecké policie

 

Bundespolizei kontroluje na Rozvadově

Rozvadov - Spolková policie prováděla dnes ráno hraniční kontroly na bývalém českém hraničním přechodu. 

V souvislosti se znovuzavedením hraničních kontrol podle čl. 23 Schengenského hraničního kodexu Spolkovou republikou Německo při příležitosti summitu NATO, který se ve dnech 3. a 4. dubna 2009 koná ve Francii a Německu, provedla dnes Inspekce Spolkové policie Waidhaus hraniční kontrolu na bývalém dálničním hraničním přechodu Rozvadov.
Dvacet devět policistů z německé Bundespolizei kontrolovalo dnes ráno osobní vozidla projíždějící po dálnici D5 do SRN. Dopravní opatření, které zpomalilo provoz na dálnici a svedla jej do jediného pruhu, provedli policisté odboru služby dopravní policie Krajského ředitelství Plzeň ve spolupráci se Správou a údržbou silnic a dálnic. V blízkosti kontrolního stanoviště bylo k dispozici německým kolegům 5 policistů služby cizinecké policie i s moderně vybaveným Schengenbusem a psovod se psem vycvičeným na vyhledávání osob. Byli připraveni poskytnout německé straně právní pomoc v případě potřeby, zajišťovali i lustrace v evidencích a poskytovali německé policii další servis.
Kontroly jsou podle tiskového prohlášení Inspekce Spolkové policie ve Waidhausu zaměřeny na to, aby policie zabránila příjezdu potenciálních narušitelů na místo konání jednotlivých akcí v Německu. Nebudou prováděny 24 hodin denně, ale pouze ve stanovených dnech vždy v několikahodinovém rozpětí.  
Spolková policie upozorňuje cestující, kteří v této době chtějí cestovat do nebo ze SRN, že při překročení státní hranice jsou vždy povinni mít u sebe platný cestovní doklad nebo občanský průkaz. Porušení této povinnosti je z policejního hlediska řešeno jako přestupek a může znamenat pro cestujícího zbytečné nepříjemnosti a zdržení. Zároveň upozorňuje, že může dojít ke krátkodobému omezení rychlosti na dálnici D5 a případným čekacím dobám při překračování státní hranice a žádá cestující o pochopení a shovívavost.
 
 
                                                                                                                                                       por. Ing. Ilona Vaníčková
                                                                                                                                                       tisková mluvčí

vytisknout  e-mailem