Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Bujarý večířek ukončili policisté

Havířov - opilí muži během zákroku napadli policisty... 

V sobotu 6. června večer strážníci i policisté na sídlišti uklidňovali bujarou společnost. Po oznámení policisté vyjeli kolem půl jedenácté večer do bytu havířovské části Šumbark. Na místě společně se strážníky uklidňovali skupinu osob, která při bujarých oslavách rušila noční klid uvnitř domu i před domem. Zdálo se, že zúčastnění domluvy pochopili, ale nestalo se tak.

Dva muži ve věku 40 a 52 let byli stále agresivní a vulgární. Mladší muž byl před domem. Dostal se do sporu se skupinou osob, ke kterým se neustále snažil dostat. Vtom mu bránili policisté oddělení hlídkové služby, kteří se snažili všechny uklidnit s upozorněním, že pokud nepřestanou, budou použity donucovací prostředky.

Na výzvy 40letý muž nereagoval, naopak jeho agresivita stoupala. Muži zákona museli přistoupit k zajištění neurvalce. Ve chvíli, kdy ho policista začal poutat, vzpouzel se, kroutil se, škubal sebou a byl velmi vulgární. Nakonec musel být sveden na zem. Při zpětném zvedání zajištěný muž se prudce vytočil na bok a pokusil se policistu kopnout do hlavy.

Druhý agresor, starší muž, vyběhl z domu proti jinému zakročujícímu policistovi. Proti policistovi běžel a pěstí se pokusil ho udeřit do hlavy. I tohoto muže policisté svedli na zem a přiložili pouta. 

Oba zadrženi byli značně opilí, čtyřicetiletý muž nadýchal  2,2 promile, dvapadesátiletý 1,9 promile.

Po vystřízlivění komisař proti oběma zahájil trestní stíhání a obvinil je ze spáchání přečinů násilí proti úřední osobě a výtržnictví.

V případě prokázání viny oba muži jsou ohroženi trestem odnětím svobody až na čtyři léta.

por. Bc. Mgr. Zlatuše Viačková, 9.6.2020

vytisknout  e-mailem