Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Brutal Assault 2012 ve čtvrtek

NÁCHODSKO - První nahlášené krádeže, veřejný pořádek nenarušen 

Brutal assaultBrutal assault 2012/Foto Policie ČR
Metalový festival Brutal Assault 2012 pokračuje svým druhým dnem. Noc ze středy 8. na čtvrtek 9. 8. 2012 policistům příliš mnoho práce nanepřidělala. Ačkoli se do okolí josefovské pevnosti sjely tísícovky příznivců tvrdé metalové hudby, kteří stanovali všude, kde se dá, tedy nejen v oficiálním stanovém městečku, jejich chování nepřekračovalo právní normy.

Na poli veřejného pořádku policisté museli řešit pouze několik drobných přestupků. Stálým neduhem festivalu jsou krádeže. Také tentokrát policie už během první noci zaznamenala několik vybraných stanů a krádeží peněženek. Přesto policisté boj se zloději a kapsáři nevzdávají, také letos již předem varovali účastníky festivalu před nenechavci. Připravili letáky s nejdůležitějšími informacemi a telefonními čísly ve vícejazyčné verzi, které potom společně s antikonfliktním týmem hned první den rozdávali metalistům. Navštěvníci z různých zemí Evropy, ponejvíce z Polska, Německa, Slovenska, ale též z Bosny a Hercegoviny, Litvy a dalších snahy o zajištění co největšího bezpečí kvitovali.

Policejní hlídky kromě starosti o veřejný pořádek a bezpečí místních občanů pak dohlížejí též na dopravní situaci v Josefově a Jaroměři. Příznivci metalu, kteří by chtěli vozem zajet třeba na nákup, se tak mohou setkat i s dechovou zkouškou.

Přidány nové fotografie - viz fotogalerie.

vytisknout  e-mailem