Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Bruntál ze dne 13.1.2009

při vykrádání chatek způsobil škodu ve výši nejméně 30 tisíc 

Řidička narazila do dopravní značky
Dne 13.1.2009 okolo 14 hodin na silnici v Bruntále 36 letá řidička vozidla Citroen Berlingo při projíždění pravotočivé zatáčky nepřizpůsobila rychlost vozidla stavu a povaze komunikace a dostala sérii smyků. Vyjela vpravo mimo komunikaci. Zde vozidlo Citroen narazilo levým bokem do dopravní značky "Obec".
Na vozidle vznikla škoda ve výši 50 000 Kč a na dopravní značce škoda ve výši 2 000 Kč. Dechová zkouška byla u řidičky provedena s negativním výsledkem. Ke zranění osob nedošlo.
  
Krádež věcí v restauraci, zahájení trestního stíhání 
Dne 7.1.2008 zahájil policejní komisař SKPV Bruntál trestní stíhání 31 letého muže z Rýmařova pro trestný čin krádeže. Skutku se dle odvinění dopustil tím, že dne 15.11. 2009 okolo 23,30 hodin v restauraci v Rýmařově na ulici Mlýnská, využil situace, kdy 30 letému muži procházejícímu kolem stolu, u kterého obviněný seděl, se při chůzi uvolnila tzv. ledvinka. Ta následně upadla na zem, aniž by si toho poškozený všiml. Obviněný muž ji zvedl a ponechal pro vlastní potřebu. Uvnitř ledvinky se nacházela peněženka a mobilní telefon v hodnotě 1 000 Kč . Z peněženky muž odcizil finanční hotovost ve výši 5 000 Kč a peněženku následně pohodil pod stůl.
Trestní stíhání je vedeno na svobodě.
  
Pachatel poškodil telefonní automat
Dosud neznámý pachatel v době od 11.1. do 12.1. 2009 na Tř..E. Beneše v Bruntále poškodil mincovní veřejný telefonní automat, který je umístěn před budovou telefonní společnosti. Pachatel poškodil vrchní kryt přístroje a dostal se k horní hraně mincovníku, kde odcizil mince různých nominálních hodnot ve výši 1 030 Kč. Poškozením VTA způsobil pachatel škodu ve výši 30 000 Kč. Dne 12.1.2009 byly zahájeny úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu poškozování a ohrožování provozu obecně prospěšného zařízení.
Případ nadále šetří SKPV-OOK Bruntál.
 
Pachatel majitelům zahradních chatek způsobil celkovou škodu za více jak 30 tisíc Kč
V době od 7.1.2009 do 12.1.2009 dosud neznámý pachatel vnikl po odstranění visacího zámku brány do prostoru zahrádkářské kolonie v Rýmařově. U jedné ze zahradních chatek   poškodil okno vsazené ve štítu a následně rozbil skleněnou výplň druhého okna, kterým se dostal do objektu. Zde však nic neodcizil. Majitelce svým jednáním způsobil škodu poškozením ve výši 6 500 Kč. Do vedlejší chatky vnikl opět po rozbití skleněné výplně okna. Zde poškodil kuchyňskou linku, varnou konvici a odnesl si AKU vrtačku, přímočarou pilu a vibrační brusku. Zde způsobil majiteli škodu poškozením zařízení v celkové výši 3 300 Kč a odcizením elektrického nářadí škodu ve výši 3 100 Kč. Následným šetření bylo zjištěno, že dosud neznámý pachatel vnikl po rozbití skleněných výplní oken i do dalších dvou zahradních chatek v areálu zahrádkářské kolonie. Uvnitř první chatky poškodil rám dřevěných dveří a plastové balkónové dveře. Vše prohledal, ale nic neodcizil. Majiteli však způsobil škodu poškozením zařízení v celkové výši 18 000 Kč. Následně u druhé chatky opět vše prohledal, ale nic neodcizil. Způsobil zde však škodu poškozením ve výši 700 Kč.
Na místě činu přítomný policejní psovod se svým služebním psem vypracoval stopu v délce okolo 500 m. 
  
Střet vozidel, hmotná škoda přesáhla 200 tisíc Kč, pět zraněných účastníků nehody
Dne 10.1. 2009 v 16,55 hodin došlo na úseku silnice u obce Ondřejov k dopravní nehodě. Zde 47 letý řidič z Olomouce s osobním vozidlem Peugeot 206 nepřizpůsobil rychlost jízdy svým schopnostem, vlastnostem vozidla a povětrnostním podmínkám a při průjezdu pravotočivou zatáčkou dostal na namrzlé vozovce smyk. Přejel v zatáčce do levé jízdní poloviny, kde se bočně střetl s protijedoucím vozidlem VW Touran, které řídil 43 letý řidič . Střetem bylo vozidlo VW Touran vytlačeno do levého hlubokého silničního příkopu, kde se převrátilo na střechu. Při střetu byl z vozidla Peugeot vytržen motor, který zůstal ležet na komunikaci a vozidlo zůstalo stát částí na vozovce a částí v pravém příkopu.
Při dopravní nehodě utrpěl spolucestující 15 letý chlapec z vozidla VW Touran lehké zranění (zlomenina v levém zápěstí) a žena - spolujedoucí z vozidla VW Touran také lehké zranění (pohmožděniny na těle). Řidič vozidla VW se nechal dodatečně ošetřit až v nemocnici v Bruntále ( pohmožděniny na těle). Řidiče vozidla Peugeot a jeho spolucestující 20 letou dívku převezla RZS k ošetření do nemocnice v Bruntále. Jejich zranění nebyla na místě nehody přesně stanovena.   
Požití alkoholu bylo u řidičů vyloučeno na základě provedené dechové zkoušky. 
Na vozidle VW Touran vznikla v důsledku dopravní nehody škoda ve výši 150 000 Kč a na vozidle Peugeot škoda ve výši 100 000 Kč. 
 
 Řidič z místa nehody utekl, náraz do hospodářské budovy u rodinného domu 
V sobotu 11.1.2009 okolo 18,00 hodin na silici v obci Horní Benešov, směrem od Milotic nad Opavou, došlo k dopravní nehodě. Dosud nezjištěný řidič jedoucí s osobním vozidlem Škoda Octavia dostal při průjezdu levotočivé zatáčky na mokré vozovce smyk. Přední částí vozidla narazil do rohu hospodářské budovy u rodinného domu a následně do dopravní značky - přechod pro chodce. Řidič bezprostředně po dopravní nehodě z místa utekl.
Na vozidle při dopravní nehodě vznikla škoda ve výši 70 000 Kč, na poškozené budově škoda ve výši 30 000 Kč a na poškozené dopravní značce škoda ve výši 1 000 Kč.
  
Loupež na pobočce pošty, muž požadoval vydání peněz 
V pátek 9.1.2009 okolo 8,30 hodin v obci Dětřichov nad Bystřicí vstoupil dosud neznámý pachatel s pistolí v ruce na pobočku místní pošty. Vedoucí pošty vyzval k vydání finanční hotovosti a na pracovní pult položil igelitovou tašku. Vedoucí pachateli sdělila, že mu žádné peníze nevydá. Žena následně pachatele upozornila na přítomnost svého psa v místnosti, se sdělením, pokud nezanechá svého jednání a neopustí poštu, použije psa proti němu. Neznámý pachatel poté pobočku pošty opustil a nasedl do osobního vozidla Škoda Felicie, tmavé barvy ( pravděpodobně se jednalo o tmavě zelenou nebo tmavě modrou barvu ), bez SPZ. S vozidlem odjel po silnici směrem na obec Rýžoviště. Ke zranění osob nedošlo. V danou dobu se v rovněž v prostorách pro veřejnost nacházel 46 letý muž- klient. 
Popis pachatele: muž ve věku od 20 do 30 let, výšky 180 cm, štíhlé postavy, na sobě měl černou bundu, tmavé kalhoty s červenými pruhy na bocích, na hlavě měl černou pletenou kuklu, na rukou černé pletené rukavice. Hovořil plynule česky, bez přízvuku a bez vady řeči.
Žádáme veřejnost o spolupráci při pátrání. Případné informace o neznámém vozidle nebo k osobě pachatele přijme kterékoliv oddělení P ČR nebo se můžete obrátit přímo na telefonní linku 158. 
Případ šetří SKPV- OOK.  
 
Krádež měděných součástí, Bruntál
V době od 28.5.2007 do 8.1.2009 využil dosud neznámý pachatel nepřítomnosti pracovníků a na ulici Zahradní v Bruntále odcizil z haly v areálu firmy měděné součástky z hlavního trafa žínací pece. Majiteli způsobil škodu za 150 tisíc Kč.
Případ šetří OOP Bruntál. 
  
Krádež mobilního telefonu, obchodní centrum Krnov
V neděli 11.1.2009 okolo 17, 30 hodin v obchodním centru na Opavské ulici v Krnově dosud neznámý pachatel odcizil 24 leté ženě z boční kapsy zimní bundy, kterou měla v danou chvíli na sobě, mobilní telefon v hodnotě 4 650 Kč.
 
Náraz do kovového stožáru, zjištěno požití alkoholu, řízení bez řidičského oprávnění  
Dne 9.1. 2009 okolo 23, 00 hodin došlo na ulici Albrechtická v Krnově k dopravní nehodě. Zde 18 letý mladík z Krnova jedoucí s vozidlem VW Golf nezvládl na parkovišti řízení, dostal smyk a vyjel vlevo mimo komunikaci, kde čelně narazil do kovového stožáru. Ke zranění osob nedošlo. Provedenou kontrolou bylo u řidiče zjištěno požití alkoholických nápojů s výslednou hodnotou 0,98 promile alkoholu v dechu. Následným šetřením policisté zjistili, že vozidlo VW Golf má neoprávněně připevněnou registrační značkou náležící jinému motorovému vozidlu. Následně, že vozidlo VW Golf je dočasně vyřazeno z provozu a provozováno bez uzavření platného zákonného pojištění. 
Důsledkem nehody vznikla na vozidle VW Golf škoda ve výši 5 000 Kč a na kovovém stožáru škoda ve výši 1 000 Kč.
 
   
vrchní inspektor nprap. ing. Křištofová Ivana

vytisknout  e-mailem