Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Broušení nůžek se seniorce nevyplatilo

Podvodníci opět útočí. Policisté opětovně upozorňují občany, aby nevpouštěli do svých obydlí cizí osoby a byli zvláště opatrní při podobných případech. 

 

V sobotu 8. srpna v dopoledních hodinách dva neznámí pachatelé vešli pod záminkou broušení nůžek do bytu jednaosmdesátileté ženy z Oderska.
Muži  vstoupili do bytu pod záminkou, že paní nabrousí nůžky a pak seniorce odcizili finanční hotovost ve výši téměř dvou desítek tisíc korun korun. Jeden z pachatelů opravdu brousil nůžky a druhý pak v nestřeženém okamžiku odcizil ze skříňky v obývacím pokoji její naspořenou finanční hotovost. Oderští policisté nyní případ prošetřují pro podezření ze spáchání trestného činu krádeže a trestného činu porušování domovní svobody.
Policisté  k  popisu pachatelů zjistili, že se jednalo o dva pachatelé muže tmavší pleti. První muž byl ve věku  kolem 45 let, štíhlé postavy, vysokého asi 180 centimetrů a s tmavými krátkými kudrnatými vlasy. Na krku měl tenký zlatý řetízek s přívěškem mince, ve kterém bylo vyobrazení hlavy Kleopatry. Druhý z pachatelů byl ve věku okolo 25 let, rovněž štíhlé postavy, vysoký 180 centimetrů a krátkých tmavých vlasů. Oba pachatelé hovořili plynně česky. K popisu oblečení pachatelů nebyl zjištěn žádný kladný poznatek.

Policisté opětovně varují obzvláště starší spoluobčany, aby cizí osoby do obydlí nepouštěli. Podvodníci a zloději jsou schopni vymyslet různé důvěryhodné verze. Jedná se například o zaplacení doplatku či přeplatku za plyn, elektřinu, vodu, koupi výhodného nádobí či deky a další. Dokonce mnohdy znají i příjmení a křestní jména rodinných příslušníků  a  další údaje, na základě kterých chtějí vzbudit důvěru. Vše se dá ale osobně předem ověřit a vyhnout se tak případným problémům.

V případě, že máte podezření, že se někde pohybuje podezřelá osoba, která by mohla mít nekalé úmysly, neváhejte, volejte na linku 158 a přivolejte policisty, kteří ověří její totožnost.

vytisknout  e-mailem