Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Brigádnice vodáren zpronevěřila peníze

Ženě z Královéhradecka hrozí až dvouletý pobyt za mřížemi  

Královéhradečtí policisté v těchto dnech (20. května 2011) sdělili podezření ze spáchání přečinu zpronevěry bývalé brigádnici vodáren. Padesátiletá žena je důvodně podezřelá, že jedné z hradeckých vodárenských společností zpronevěřila přes pětadvacet tisíc korun. V případě prokázání viny ženě z Královéhradecka hrozí až dva roky vězení.

Žena zaměstnaná na písemnou dohodu v jedné z hradeckých společností od června 2009 do loňského (2010) prosince vybrala platby za vodné a stočné od šesti lidí v jednom nájemním domě na Novobydžovsku.

Žena svým protiprávním jednáním způsobila společnosti škodu přes 25 tisíc korun. Při vyšetřování vyšlo najevo, že v roce 2009 přišla o zaměstnání a jelikož neměla žádný pravidelný příjem, proto se k činu rozhodla. Myslela si, že v nejbližší době sežene zaměstnání a vzniklý dluh zaplatí. Peníze prý použila pro vlastní potřebu. Podle podezřelé ženy se bude snažit uvedený dluh dle možností zaplatit. Má totiž již zaměstnání a se společností si sjednala splátkový kalendář a uvedený dluh již splácí.

Vzhledem k tomu, že policisté případ šetří ve zkráceném přípravném řízení, bude o jejím dalším osudu v brzké době rozhodovat soud.

nprap. Anna Pešavová - 23. května 2011 

 

vytisknout  e-mailem