Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Brigádní generál JUDr. Přibyl na Náchodsku

NÁCHODSKO - Setkání se zastupiteli v rekonstruovaných prostorách  

Obvodní oddělení NáchodObvodní oddělení Náchod - u stálé služby starosta Náchoda Jan Birke
V pondělí a v úterý 21 a 22. listopadu 2011 na Náchodsko zamířil krajský ředitel policie Královéhradeckého kraje. Brigádní generál JUDr. Petr Přibyl se setkal se zástupci místní samosprávy Nového Města nad Metují, České Skalice, Police nad Metují, Červeného Kostelce a Náchoda. Místní zastupitele pozval do zrekonstruovaných prostor obvodních oddělení, aby si mohli prohlédnout, jakou proměnou prošly vnitřní prostory, tedy nejen recepce, ale též prostory pro samotné policisty, tzv. back office. Krajský ředitel zdůraznil, jak je důležité, aby policisté měli odpovídající podmínky k práci. Starší budovy, v nichž povětšinou obvodní oddělení sídlí, prošly řadou úprav, jak v kancelářích, tak na chodbách. Proměnu k lepšímu mohou pozorovat nejen samotní policisté, ale i občané, kteří přicházejí na policii s podněty a oznámeními a v opravených kancelářích s policisty jednají.
 
„Mým záměrem bylo dosáhnout toho, aby policisté měli možnost pracovat v odpovídajících podmínkách, a doufám, že jsme se úpravami vnitřních prostor konečně přiblížili 21. století“, řekl k jednotnému designu a funkčnímu kancelářskému nábytku generál Přibyl, „policisté i občané získali to, co je běžné v moderní organizaci“, dodal.
 
Všechny opravy probíhaly za plného provozu, tak, aby občané nepocítili žádné omezení služeb. Určitou dávku trpělivosti a pochopení museli naopak projevit policisté, kteří se mnohdy stěhovali z jedné místnosti do druhé, tak, jak pokračovaly rekonstrukční práce. Celkový výsledek však  znamenal zlepšení pracovních podmínek  a přínos nejen pro policisty, ale také pro všechny občany, co přicházejí se svými záležitostmi na obvodní oddělení.
 
por. Bc. Eva Prachařová
22. 11. 2011

vytisknout  e-mailem