Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Brázdil silnice pod vlivem

RYCHNOVSKO - Řidič je tak podezřelý ze spáchání trestného činu. 

Další ukázkový případ hazardu se životem se odehrál v Kostelci nad Orlicí na velikonoční pondělí dne 5. dubna v noci krátce po jedné hodině.

Při hlídkové činnosti spatřili policisté obvodního oddělení Rychnov nad Kněžnou osobní automobil značky Škoda Felicia, který vjížděl od čerpací stanice a měl poškozené zadní světlo. Za vozidlem se proto hlídka vydala, a za účelem kontroly jej zastavila. Následně policisté vyzvali 30letého řidiče k podrobení se dechové zkoušce. Hodnoty, které naměřili, byly překvapivé. Muž nadýchal opakovaně skoro 2,5 promile. Lékařské vyšetření spojené s odběrem krve odmítl.  

Skutek policisté prošetřují pro podezření z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky a nezodpovědnému řidiči tak hrozí trest odnětí svobody až na jeden rok.

ilustrační fotoilustrační fotoAlkohol za volant nepatří!!!

Alkohol za volantem zvyšuje nejenom agresivitu a přeceňování řidičských schopností, ale má výrazný vliv na periferní vidění. Do alkoholové pasti se přitom zdaleka nemusí dostat člověk, který usedne za volant bezprostředně po konzumaci alkoholu. Stejně zrádný a nebezpečný je tzv. zbytkový alkohol. Pro ten je charakteristické omezené vnímání. Řidič snadno něco přehlédne, je v útlumu, má opožděné reakce.

Policisté apelují na řidiče, kteří před tím než usednou za volant, aby zvážili všechny důsledky svého jednání. Alkohol ani jiné návykové látky za volant  prostě nepatří! Policisté budou i nadále dohlížet na bezpečností a plynulostí silničního provozu a pokračovat ve svých kontrolách na královéhradeckých silnicích.

por. Ing. Eliška Majerová
6. 4. 2021, 11:00

vytisknout  e-mailem