Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Bratrovi odcizil auto

LOUNY - S kradeným vozem páchal další trestnou činnost + další info 

S kradeným vozem páchal další trestnou činnost

V pátek časně ráno si v jednom chomutovském bytě přisvojil klíče od osobního vozidla svého bratra 31letý muž a následně s automobilem v hodnotě 100 000 Kč odjel do lounského okresu páchat trestnou činnost. Nejprve se zastavil v Dobroměřicích u Loun, kde se vypravil do prodejny smíšeného zboží. V průběhu nakupování donutil prodavačku odejít do skladu pro další zásoby cigaret, které si poručil a pak využil momentu její nepřítomnosti a bez zaplacení s nákupem v hodnotě přes 4 000 Kč utekl. S odcizeným vozidlem odjel dále do obce Toužetín, kde v místní prodejně měl v úmyslu povedený scénář zopakovat. Kdyby aktéra nakonec nezradilo vozidlo, možná by se mu to i povedlo. Když s nákupem  za 5 000 Kč utekl do připraveného auta a chtěl odjet, nepodařilo se mu jej nastartovat. Prodavačkou byl následně zadržen a předán policii. Komisař muže obvinil pro podezření ze spáchání trestných činů krádeže a neoprávněného užívání cizí věci. Jeho vyšetřování probíhá na svobodě.  

Sekerou rozbil okna u auta

Ve zkráceném přípravném řízení sdělili policisté podezření ze spáchání trestného činu nebezpečného vyhrožování jistému mladíkovi z Lounska, který v minulých dnech poškodil v obci Koštice zaparkovaný vůz a dále vyhrožoval dvěma mužům za pomoci sekery újmou na zdraví. Mladík rozbil sekerou u vozidla zn. Škoda Favorit všechna okna, čímž způsobil škodu za 4 500 Kč. Po nezbytných úkonech byl propuštěn na svobodu.

Trojice pobertů ženu okradla

V pátek odpoledne byla v žatecké Studentské ulici okradena 42letá žena trojicí zatím neznámých pachatelů. Ti jí v parku pod nemocnicí strhli z pravého ramene sportovní tašku a následně jí zezadu vysvlékli koženou vestu, ze které odcizili peněženku s finanční hotovostí, doklady a mobilní telefon. Poté z místa utekli. Poškozené tak byla způsobena škoda za 3 700 Kč. Policisté ve věcu zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu krádeže, po pachatelích pátrají.

vytisknout  e-mailem