Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Branný den dětí a mládeže v Oslavanech

BRNO VENKOV: Děti se seznamovaly s Integrovanýmm záchranným systémem 

Jako každý rok se i letos konal v Oslavanech Branný den dětí a mládeže. Této akce se pravidelně účastní složky Integrovaného záchranného systému a předvádějí zde své zásahy, techniku, materiál, pomůcky a podobně.

V pátek 5. června se tyto složky sešly na náměstí v Oslavanech. Hasiči zde předváděli zásah u hořící budovy, dále zde předvedli svoji techniku a vysvětlili její používání. Jako zakončení svého programu nastříkali na náměstí hasící pěnu, ze které měly děti největší radost.

Policisté zde předvedli jednu z kriminalistických technik – daktyloskopování. Děti si zde mohly nechat udělat otisky svých prstů nebo celé dlaně a karty s otisky si potom odnášely domů jako suvenýr. Dále se zde mohly podívat na výstroj pořádkové policie a odvážnější jedinci si jednotlivé části i oblékli.

Jedna z nejatraktivnějších částí celého programu pro děti byli policejní psovodi se svými pejsky. Tito pejsci zde předvedli ukázku poslušnosti, uposlechnutí příkazu na povel, ale i zadržení pachatele. Za což sklidili obrovský potlesk.

Další stanoviště zde měla zdravotnická záchranná služba.

Program dále pokračoval soutěžemi pro děti v nedalekém parku.

Páteční dopoledne bylo pro děti velmi zajímavé a na vlastní kůži si zde mohly vyzkoušet některé praktické věci z jednotlivých složek integrovaného záchranného systému.

 

nprap. Mgr. Zdeňka Procházková

 
 

Odkazy do noveho okna

P6040158

P6040158 

Detailní náhled

P6040160

P6040160 

Detailní náhled

P6040164

P6040164 

Detailní náhled

P6040176

P6040176 

Detailní náhled

P6040178

P6040178 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem