Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Branně-sportovní den v Jablonci n.N.

Ve čtvrtek 9.10.2008 proběhl na biatlonové střelnici již III.ročník branně-sportovního dne pro děti ZŠ 

 Policie ČR OŘ Jablonec nad Nisou , ve spolupráci s Hasičským záchranným sborem, ČČK , Armádou ČR a příslušníky vrcholového střediska biatlonu, uspořádala ve čtvrtek 9.10.2008 již III. ročník branně-sportovního dne pro děti základních škol.

Osloveny byly všechny základní školy v okrese. Do stanoveného termínu se přihlásilo 12 škol. V osm hodin 30 minut se v prostoru biatlonové střelnice SKP Jablonex v Jablonci n.N. dostavili všichni vybraní zástupci škol. Jednalo se o pětičlenná smíšená družstva žáků 7.tříd základních škol. Děti postupně, po 10 minutových startovních intervalech, vyrážely na zhruba 4 km okruh. Po oranžově značené trati děti postupně absolvovaly prověrku schopností z střelby vzduchovkou, hodu granátem, zdravovědy, topografie, základů I. pomoci, dopravních značek a ze schopností vodního útoku džberovkou.

Děti si s nástrahami jak trati, tak připravených úkolů, poradily na výtečnou. Jediným tmavým bodem dne byla škodolibost neznámého člověka, který těsně před startem prvních družstev odstranil ze styčné křižovatky značení a tím zapříčinil, že se čtyři družstva dětí odchýlila od vyznačené trasy. Postupně se podařilo skupiny dětí nalézt a ony tak mohly pokračovat v plnění připravených úkolů. Jediné co bylo nutné dořešit bylo, že musel být z celkového hodnocení družstev vyřazen běžecký čas.

Celkovým vítězem letošního ročníku se stalo družstvo ze ZŠ Pěnčín, před ZŠ Velké Hamry a ZŠ Tanvald-Výšina.

S některými družstvy přišli na stadion i jejich ročníkoví spolužáci. Ti mohli v průběhu doby závodu věnovat svoji pozornost ukázkám kriminalistické techniky, vybavení automobilu dopravní služby či vybaveného vozidlu Armády ČR.

Počasí letošnímu ročníku velmi přálo. Po celou dobu závodu svítilo sluníčko, na podzimní den bylo i krásně teplo. Odčerpané kalorie děti nakonec doplnily upečeným buřtíkem, který si děti po závodě mohly upéci.

Z reakcí dětí, tak i z děkovných dopisů od učitelů je zřejmé, že akce má svůj význam a že bude dobré, aby se uskutečnila i v příštím roce.


vytisknout  e-mailem