Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Pardubický kraj - název

Policie České republiky – KŘP Pardubického kraje

Brána lesní obory ho nezastavila

CHRUDIMSKO – Dopravní nehodě předcházela nebezpečná jízda stříbrného mercedesu. Ohrozil i vás? 

Chrudimští dopravní policisté se od sobotního večera dne 30. března 2024 zabývají dopravní nehodou, při které řidič stříbrného vozidla zn. Mercedes kolem 18:45 hodin prorazil bránu lesní obory Janovice a pokračoval dál v jízdě k rybníkům, kde byl následně zastaven. Dopravní nehodě předcházelo několik oznámení na linku 158 na nebezpečně jedoucí stříbrné vozidlo zn. Mercedes mezi Vápenným Podolem a Rozhovicemi.

Policistům z chrudimské hlídkové služby už na první pohled bylo jasné, že muž sedící za volantem není zcela v pořádku. Na počátku s policisty příliš nespolupracoval. Neprokázal se potřebnými doklady, mluvil nesrozumitelně, měl rozšířené zornice a časově ani prostorově se neorientoval. Z vozidla vystoupil až za použití donucovacích prostředků.

Přestože řidič hlídce uvedl, že před jízdou užil hromadu alkoholu, výsledek dechové zkoušky vyšel negativně. Naopak drogový test vyšel pozitivně na THC, AMP/MET a kokain. Devětadvacetiletý muž nakonec souhlasil i s lékařským vyšetřením spojeném s odběrem biologického materiálu. Na místě se přiznal, že v minulých dnech drogy užíval. Ve vozidle policisté našli také sušinu rostlinného původu, která bude podrobená znaleckému zkoumání.

Policisté v souvislosti s tímto případem pátrají také po svědcích, které mohl řidič stříbrného vozidla zn. Mercedes Benz C 220D během jízdy mezi obcemi Pardubice, Rozhovice, Chotěnice a Vápenný Podol omezit nebo ohrozit 30. března 2024 přibližně od 16:30 do 18:30 hodin.

Informace volejte na tel. 974 572 250/251/263 nebo přímo na linku 158.

Děkujeme.

9. dubna 2024
por. Mgr. Andrea Muzikantová
tisková mluvčí policie Pardubického kraje

Odkazy do noveho okna

Foto PČR 1

Foto PČR 1 

Detailní náhled

Foto PČR 2

Foto PČR 2 

Detailní náhled

Foto PČR 3

Foto PČR 3 

Detailní náhled

Foto PČR 4

Foto PČR 4 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem