Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Brambory se rozsypaly na silnici

KRAJ VYSOČINA - Kontejner se utrhl z přívěsu a spadl do příkopu 

Policisté z Dálničního oddělení ve Velkém Beranově a Územního odboru Jihlava měli v pondělí dopoledne plné ruce práce s vyšetřováním nehody a řízením dopravy na dálničním přivaděči na okraji Jihlavy.
Ráno deset minut po půl osmé  zablokoval nájezd na dálnici D1 na 112. kilometru ve směru na Prahu tahač s přívěsem. Z dosud nezjištěných příčin se z přívěsu jízdní soupravy uvolnil kontejner, který spadl na vozovku a převrátil se do příkopu. V kontejneru bylo naloženo zhruba 24 tun  brambor. Celý náklad se vysypal na vozovku, kterou na několik hodin zcela zatarasil. Nájezd i sjezd na dálnici D1 v tomto místě musely být uzavřeny. Příčiny dopravní nehody vyšetřují policisté ze skupiny dopravních nehod Územního odboru Jihlava.
Řidič tahače uplatnil technickou závadu, proto byl na místo nehody přizván soudní znalec z oboru dopravních nehod. Při nehodě nebyl nikdo zraněn. Policisté provedli u řidiče dechovou zkoušku s negativním výsledkem. Hmotná škoda dosáhla částky 205 000 korun. Krátce po třinácté hodině se podařilo specializované firmě odstranit následky nehody a naložit rozsypané brambory. Zhruba hodinu pak ještě trvaly terénní úpravy okolí místa nehody. Po celou dobu vyšetřování nehody a odstraňování jejích následků byla vyznačena objízdná trasa na sjezdu Velký Beranov.
 
mjr. JUDr. Dana Čírtková, vrchní komisař
2. květen 2011 
 
 
 

vytisknout  e-mailem