Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Bral kolo i zeleninu

LITOMĚŘICKO – Nyní čelí obvinění; Krádež vozidla. 

Litoměřičtí kriminalisté sdělili obvinění pro trestné činy krádeže a poškození cizí věci devětadvacetiletému muži z Litoměřic. Ten měl na počátku měsíce května vniknout neuzamčenými dveřmi na chodbu bytového domu v centru Litoměřic, kde se měl zmocnit  elektrického jízdního kola a akumulátorové pily. Dále měl po přelezení oplocení vniknout do prostoru tržnice a zde po násilném překonání dveří do vnitřních prostor prodejen. Zde měl odcizit přenosný počítač a blíže nezjištěné množství banánů a zeleniny. V prostorách prodejny měl ještě nalezeným hasicím přístrojem znehodnotit zde uložené zboží. Na základě operativního šetření se podařilo dotyčného v krátké době vypátrat. Škoda je odhadována na několik desítek tisíc korun. Litoměřičan se k činu doznal a v případě soudem uznané viny mu hrozí až dvouleté vězení.
Z odcizených věcí se podařilo zajistit elektrické jízdní kolo, které měl obviněný ukrýt v přírodním terénu a zamaskovat křovinami. Nalezl ho náhodný kolemjdoucí, jemuž bychom chtěli tímto poděkovat za jeho všímavost a spolupráci.

Krádež vozidla

Během víkendu byl v litoměřické ulici Stránského odcizen zaparkovaný osobní vůz zn. Škoda Yetti. Automobil zmizel před garáží, zřejmě v nočních hodinách. Způsobená škoda byla odhadnuta na 100 tisíc korun. Policisté ihned vyhlásili po vozidle celostátní pátrání, rovněž tak pátrají po neznámém pachateli, kterému v případě dopadení hrozí až pětiletý trest odnětí svobody. Ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu krádeže.

25. května 2022
nprap. Pavla Kofrová
KŔP Ústeckého kraje

vytisknout  e-mailem