Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Bourali z nepozornosti a ve spěchu

UHERSKOHRADIŠŤSKO: Motorkář nedal přednost a boural.  

 

Čísla v jednotlivých kolonkách se mění jako počasí. Největší úspěch zaznamenáváme u řidičů pod vlivem alkoholu. Pouze jeden jediný a to ještě cyklista. Mírně kleslo číslo u překročení rychlosti. Naopak čísla narostla u ostatních kolonek. Zejména v kolonce nedání přednosti.

Kvůli nedání přednosti boural v sobotu ráno 8. září sedmdesátiletý motorkář na křižovatce mezi Starým Hrozenkovem a Bystřicí pod Lopeníkem. Při vjíždění do křižovatky nerespektoval dopravní značku “Dej přednost v jízdě“ a narazil do projíždějící Octavie. Při srážce utrpěl řidič motorky těžká zranění, kvůli kterým byl letecky transportován do nemocnice. Řidička Octavie se zranila lehce.

Pouze jediný alkohol za uplynulý týden byl zaznamenán u šestatřicetiletého cyklisty. Ten v sobotu odpoledne na cyklostezce mezi Starým Městem a Huštěnovicemi přejel do levé poloviny stezky, kde se čelně srazil s protijedoucím cyklistou. Oba utrpěli lehká zranění. U cyklisty, který nehodu zavinil, policisté naměřili 1,56 promile alkoholu v dechu. Nyní ho čeká řízení ohledně přestupku, ze kterého je podezřelý.

Spěchající a nepozorní řidiči zavinili dopravní nehody na přechodu pro chodce. Jedna se stala ve čtvrtek 13. září v ranních hodinách v Uherském Brodě. Osmatřicetiletá řidička si nevšimla přecházejícího muže přes přechod pro chodce a narazila do něj. Muž utrpěl těžké zranění, se kterým byl převezen do Uherskohradišťské nemocnice k ošetření. Dechová zkouška u řidičky vyšla negativní. Případ je nyní v šetření.

Ke druhé takové nehodě došlo v ten samý den kolem druhé hodiny odpoledne. Neznámý řidič, který projížděl okolo obchodního domu v Bojkovicích, si nevšiml třiasedmdesátileté chodkyně na přechodu pro chodce a srazil ji. Po střetu s ní z místa nehody ujel. Starší žena utrpěla lehké zranění, které si nechala ošetřit v Uherskohradišťské nemocnici. Řidič je ze zákona povinen po způsobené nehodě neprodleně zastavit, poskytnout první pomoc a nehodu nahlásit na policii. U této nehody se tak ale nestalo. Policie vyzývá případné svědky, aby se s informacemi týkajícími se této nehody obrátili na linku 158 případně na nejbližší policejní oddělení.


 

 

Výběr ze zjištěných přestupků v dopravě na Uherskohradišťsku 7. 9. – 13. 9. 2012


 


 

Počet zjištěných přestupků

7. 9. – 13. 9. 2012

31. 8. – 6. 9. 2012

Řidič pod vlivem alkoholu

1

2

Řidič pod vlivem drog

0

1

Překročení maximální rychlosti

54

66

Jízda na červenou / nedání přednosti v jízdě

12

2

Nepoužití bezpečnostních pásů

16

8

Telefonování za jízdy

31

24

Špatný technický stav vozidla

20

12

Uložené kauce za přestupek v dopravě

0

0


 


 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

14. září 2012, nprap. Milena Šabatová

vytisknout  e-mailem