Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Bourali i během svátků

UHERSKOHRADIŠŤSKO: Mladý řidič nadýchal téměř tři promile alkoholu. 

Během svátečních dnů vyjížděli dopravní policisté k celkem patnácti nehodám. Dokonce ani Štědrý den nebyl výjimkou. Tehdy bourali čtyři řidiči.

Krátce před pátou hodinou odpoledne 24. prosince se nevěnovala řízení dvacetiletá řidička. Peugeotem čelně narazila do zaparkovaného nákladního auta. Alkohol byl vyloučen dechovou zkouškou. Škoda se vyšplhala na necelých osmdesát tisíc korun. Policisté ženě uložili blokovou pokutu.

Pozitivní dechová zkouška vyšla v pátek ráno dvacetiletému řidiči, který boural v Kunovicích. V ulici V Pastouškách nezvládl řízení a vyjel mimo silnici na trávník, kde narazil do veřejného osvětlení. Přivolaní policisté v dechu řidiče naměřili 2,96 promile alkoholu. Navíc z dostupné evidence zjistili, že není držitelem příslušného řidičského oprávnění.  Řidič i jeho spolujezdec, který nadýchal téměř dvě promile alkoholu, se přiznali, že popíjeli do ranních hodin. Tato riskantní jízda může stát řidiče až tři roky za mřížemi včetně zákazu řízení až na deset let.

O něco míň nadýchala v sobotu večer sedmašedesátiletá řidička Mitsubishi. V Uherském Brodě v ulici Dolní Valy se jí při odbočování na parkoviště podařilo nabourat Octavii. Policisté v dechu řidičky naměřili 2,08 promile alkoholu. Navíc na místě nepředložila doklad o zdravotní způsobilosti. Škoda je vyčíslena na patnáct tisíc korun.

Škoda přes tři sta tisíc korun vznikla na Octavii a dopravním značení díky nepozornosti devětadvacetiletého řidiče. Ten se na cestě mezi Buchlovicemi a Starým Městem místo řízení věnoval obsluze CD přehrávače. Tak se stalo, že vyjel ze silnice, kde narazil do keřů a zmiňovaného dopravního značení. Při nehodě došlo k lehkému zranění spolujezdkyně. Dechová zkouška vyšla negativní.

28. prosince 2015, por. Bc. Milena Šabatová

vytisknout  e-mailem