Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Boural po burčáku

UHERSKOHRADIŠŤSKO: Policisté zastavili řidiče opilé i zfetované.  

 

Devětadvacetiletý muž dopil v sobotu 1. října večer několik deci burčáku, sedl do auta a vyjel z Popovic na Podolí. V levotočivé zatáčce u rozvodny jel příliš rychle, nezvládl průjezd, vyjel vpravo mimo vozovku, narazil do betonového sloupu veřejného osvětlení a pak se s autem převrátil přes střechu. Betonový sloup se rozlomil, auto zničilo, ale řidič naštěstí vyvázl bez zranění. Když přijeli na místo policisté, zjistili, že muž je pod vlivem alkoholu, dechová zkouška vykázala 1,01 promile.

Mezi opilými řidiči, které policisté o víkendu zastavili na silnicích, byl například i šestatřicetiletý muž, který v neděli ráno řídil v Boršicích fabii a to i přesto, že měl v dechu 1,14 promile alkoholu. Policisté mu na místě zadrželi řidičský průkaz a následně sdělili, že je podezřelý ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, za což zákon ukládá trest vězení až na jeden rok a zákaz řízení až na deset let.

Hodnotu 1,08 promile alkoholu naměřili policisté v sobotu dopoledne také šestačtyřicetiletému cizinci, který projížděl Uherským Hradištěm. Řidič octavie se k pití alkoholu přiznal a policisté mu za spáchání tohoto přestupku uložili kauci.

V pátek před půlnocí zastavili policisté v Uherském Hradišti felicii, kterou řídil pětapadesátiletý místní muž v momentu, kdy dechová zkouška ukázala, že má v sobě 1,68 promile alkoholu. I tento muž přišel na místě o řidičský průkaz a i jemu hrozí za spáchání trestného činu až rok vězení a zákaz řízení až na deset let.

Ze stejného trestného činu je podezřelý také dvacetiletý muž ze Slavkova, kterého zastavili policisté v sobotu odpoledne v Hradišti. Auto řídil pod vlivem pervitinu a zároveň marihuany. Ovlivnění těmito drogami prokázal jak test přímo na silnici, tak se k tomu mladík přiznal.

Dalším řidičem přistiženým při řízení pod vlivem drogy byl šestadvacetiletý muž z Nezdenic. V Hradišti řídil felicii i přesto, že před jízdou užil pervitin. Za volant auta si sedl navíc s vědomím toho, že ještě neabsolvoval autoškolu. Kromě řízení pod vlivem návykové látky je podezřelý ze spáchání přestupku řízení bez řidičského oprávnění, za což mu hrozí pokuta od pětadvaceti do padesáti tisíc korun a zákaz řízení od jednoho do dvou let.


 

3. říjen 2011, por. Mgr. Aleš Mergental

Odkazy do noveho okna

nehoda Popovice

nehoda Popovice 

Detailní náhled

nehoda Popovice_02

nehoda Popovice_02 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem