Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Bombový útok ve francouzském Lyonu. Výbuch v pěší zóně zranil 13 lidí

24. května 2019 Při výbuchu v centru Lyonu na jihovýchodě Francie bylo zraněno 13 lidí, včetně osmileté dívky, informují místní média. Explodovala podomácku vyrobená výbušnina. Případem se zabývat začal protiteroristický odbor pařížské prokuratury. 

Podle zdrojů blízkých vyšetřování vybuchla bomba v kufru položeném na chodník v pěší zóně v Lyonu v pátek pozdě odpoledne. Žádný ze zraněných, které sanitky rozvezly do tří lyonských nemocnic, není podle záchranářů v kritickém stavu. 

Podle nejmenovaného policejního zdroje obsahovala balíková bomba „matice a šrouby“. Neznámý pachatel ji položil před pekárnou na rohu poblíž náměstí Bellecour v centru města.

Oblast policie evakuovala a uzavřela.

Úřady pátrají po muži, který přivezl zavazadlo na kole po páté hodině v podvečer. Je ve věku kolem 30 až 35 let. Podle záběrů z bezpečnostních kamer se objevil na místě se zakrytým obličejem a tmavými brýlemi. Měl na sobě černý svetr a světlé kraťasy.

„Neviděl jsem nic moc, ale slyšel jsem ohlušující výbuch,“ řekl televizi BFMTV Alexis Saillan, recepční z nedalekého hotelu. „Šel jsem k oknu, ale to není přímo do ulice. Viděl jsem lidi utíkat a propadat panice. Slyšel jsem nějaký křik, policie oznámila, že to byla nastražená bomba,“ pokračoval. „Požádali nás, abychom se uzamkli a zavřeli okna,“ dodal.

Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/lyon-vybuch-bomba-zraneni-macron-podomacku-vyrobena.A190524_183627_zahranicni_remy

vytisknout  e-mailem