Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Bojleru se nedočkal

PELHŘIMOVSKO: Muž podvedl a připravil zákazníky o více jak sto tisíc korun. 

Pelhřimovsko - Pelhřimovští kriminalisté šetří případ podvodu, který se začal odehrávat koncem roku 2008. V této době si jeden živnostník z Pelhřimovska objednal na základě e-mailové objednávky zhotovení a dodání bojleru. Objednávka byla zaslána jedné společnosti na Přerovsko. Živnostník zaslal po obdržení faktury finanční hotovost ve výši téměř 49 tisíc korun na účet a poté mu mělo být dodáno zboží. Několik dní po této události požádal ředitel firmy o další finanční hotovost ve výši 25 tisíc korun, jako půjčku na zakoupení dalšího zboží. Živnostník peníze zaslal, ovšem bojler ani zapůjčené peníze do současné doby neobdržel.
   
          Obdobný případ se odehrál počátkem roku 2009 i na Soběslavsku. Tehdy si živnostník objednal bojler a nemrznoucí směs a na základě sepsané a podepsané objednávky v celkové výši 34.034 korun dal stejnému muži, jako v prvním případě na Pelhřimovsku, v hotovosti 30 tisíc korun. V tomto případě živnostník alespoň dodatečně v září 2009 obdržel zboží, které bylo dodáno jednatelem firmy.

        Policejní komisař zahájil trestní stíhání čtyřicetiosmiletého muže z Přerovska ze spáchání trestného činu podvodu. Obviněný muž vylákal od poškozených celkovou částku ve výši 107 506 korun.  
    

tiskpe@mvcr.cz

vytisknout  e-mailem