Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

„Boj“ v centru Prahy

Pouliční trestnou činnost v centru metropole se snažíme potírat jak hlídkovou činností, tak cílenými akcemi. 

Policisté oddělení hlídkové služby prvního policejního obvodu si při běžné hlídkové činnosti všimli na Malém náměstí v Praze 1 podezřelého muže. Jelikož se v danou chvíli zdržoval na místě, kde dochází k různým deliktům z kategorie pouliční trestné činnosti, tak ho policisté zkontrolovali. A „trefili“ do černého“.

U třicetiletého muže policisté našli a zajistili téměř čtyřicet gramů různých drog, marihuanou počínaje, kokainem a pervitinem konče. Jelikož měl muž drogy pečlivě nabalené do malých plastových sáčků, je samozřejmě nasnadě, co v centru Prahy v brzkých ranních hodinách dělal.

Na základě těchto všech skutečností skončil třicetiletý cizinec na policejní služebně, kdy je v tuto chvíli stíhán pro trestné činy nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a s psychotropními látkami a s jedy a přechovávání omamné a psychotropní látky a jedu. Za tyto delikty mu v případě odsouzení hrozí trest odnětí svobody až na pět let.

S pouliční trestnou činností ať drogového, majetkového či mravnostního charakteru se ale snažíme „bojovat“ i tím, že v centru metropole denně provádíme a i nadále provádět budeme, bezpečnostní akce. Jednu takovou provedli policisté pražské cizinecké policie v noci na pátek.

Při té zkontrolovali celkem sedmdesát osob, z nichž dvacet skončilo na policejní služebně. Pět pro podezření z trestných činů nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jed, nebo maření výkonu úředního rozhodnutí. Dalších jedenáct pro porušení pobytového zákona, kdy s osmi z nich bude vedeno řízení o správním vyhoštění. Poslední čtyři jsou podezřelí z přestupku neuposlechnutí výzvy úřední osoby, nebo přestupku na úseku drog, neboť u sebe při kontrole měli malé množství psychotropních látek. Delikty dalších šesti osob policisté vyřešili přímo na místě kontrol udělením blokových pokut v celkové výši 14.000,- Kč.

por. Mgr. Tomáš Hulan 22. 12. 2018

vytisknout  e-mailem