Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Boj s hříšníky za volanty pokračuje

Muž bez řidičáku, namol opilý cizinec i značně podnapilá žena, s takovými řidiči se policisté bohužel setkávají i v novém roce.  

     V pátek odpoledne hlídka kontrolovala v Debři nad Jizerou řidiče peugeotu. Šestatřicetiletý muž za volantem neměl doklady a při prověřování v evidencích se potvrdilo, že příslušné řidičské oprávnění nevlastní. Nyní čelí podezření z trestného činu řízení motorového vozidla bez řidičského oprávnění. Kolem půl osmé večer u Bělé pod Bezdězem kontrolovali tamní policisté řidičku škody pick-up. Šestačtyřicetiletá žena z Českolipska  jedoucí směrem na Doksy jevila známky požití alkoholu. To policistům potvrdila i dechová zkouška. Při ní totiž řidička „nafoukala“ 2,01 promile alkoholu. Místo cesty do Doks ji policisté dopravili na obvodní oddělení, kde si vyslechla podezření z ohrožení pod vlivem návykové látky. Na místě jí zadrželi řidičský průkaz a případ šetří ve zkráceném přípravném řízení.
     Dalšího řidiče, který absolutně nerespektuje svoje povinnosti, dopadli v pátek kolem deváté večer policisté v Bakově nad Jizerou. Jednatřicetiletý cizinec tam řídil peugeot, přičemž nevlastní příslušné řidičské oprávnění a navíc mu v listopadu 2008 soud vyslovil zákaz řízení všech motorových vozidel na dva roky. Ve zkráceném přípravném řízení je stíhán pro trestné činy maření výkonu úředního rozhodnutí a řízení motorového vozidla bez řidičského oprávnění.
     Na „opilce – rekordmana“ narazily v noci na neděli strážníci mladoboleslavské městské policie. Jejich pozornost v historickém centru města upoutalo vozidlo Volkswagen Passat bez čelního skla, které projelo kolem hlídky. Strážníci auto zastavili v ulici Na Karmeli. Čtyřiadvacetiletý cizinec při dechové zkoušce provedené strážníky nadýchal 3,9 promile alkoholu. Při opakované dechové zkoušce, kterou provedla za necelé dvě hodiny hlídka Policie ČR, byl výsledek nižší, nicméně i tak podle ní měl v krvi téměř dvě promile alkoholu. Řidiče policisté zadrželi a v pondělí dopoledne bude o případu rozhodovat soud. Cizinec je podezřelý z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky.

vytisknout  e-mailem