Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Bodl nožem poškozeného do hlavy

Útočník je podezřelý z trestného činu těžké ublížení na zdraví ve stádiu pokusu 

Snažil se napadeného zasáhnout i do hrudníku  
 
Včera kolem 18.30 hod. podezřelý (1935) na chodbě přerovské ubytovny v silně podnapilém stavu, po předchozích vulgárních nadávkách z jeho strany, na poškozeného (1953) vytáhl nůž. Poškozeného bodl zezadu kuchyňským nožem o délce čepele 13 cm do hlavy za levé ucho. Způsobil mu drobnou ranku 0,5 cm a napadený byl jednorázově ošetřen v přerovské nemocnici bez nutnosti dalšího léčení. Bezprostředně po bodnutí do hlavy se útočník opětovně pokusil bodnout poškozeného do oblasti hrudníku, což se mu nepovedlo. Napadený se noži vyhnul a agresora sám bez větší námahy (vzhledem k jeho opilosti, vysokému věku a nízkým fyzickým předpokladům) zpacifikoval. Policisté nůž zajistili a podezřelého zadrželi. Následně byl umístěn v protialkoholní záchytné stanici k vystřízlivění. Dnešního dne s ním budou provedeny další procesní úkony. Je podezřelý z trestného činu těžké ublížení na zdraví ve stádiu pokusu. Hrozí mu odnětí svobody do dvou do osmi let.
 
Syn okradl matku
 
Podezřelý (1987) v době od 6.7. do 16.7.2009 v přerovském bytě, od kterého má klíče, neboť se jedná o byt jeho matky, během několika návštěv ze zásuvky z tašky odcizil platební kartu s přiloženým PIN kódem, která patří jeho matce (1960). Ta nebyla v době krádeže doma. Z karty poté vybral v šesti případech z bankomatů v Přerově celkovou částku 26 300 Kč. Dne 8.7.2009 si touto platební kartou dobil kredit na telefon ve výši 200 Kč. Poté dne 23.7.2009 v ranních hodinách, při další návštěvě v uvedeném bytě, odcizil PC notebook v hodnotě 6500 Kč. Poškozená si celkovou škodu vyčíslila na 33 000 Kč a dala souhlas s trestním stíháním svého syna. Je podezřený z trestných činů neoprávněné držení platební karty, krádež a porušování domovní svobody. Hrozí mu odnětí svobody až na tři léta nebo peněžitý trest.
 
Vloupání do dětského domova 
 
Neznámý pachatel v době od 22.7. do 27.7.2009 vnikl po předchozím vypáčení okna na budově Dětského domova v Lipníku n/B. dovnitř budovy. Odnesl si příruční přenosnou schránku s částkou 6622 Kč, kreditní kartu s PINem a pěti vkladními knížkami. Dne 23.7.2009 v nočních hodinách provedl v bankomatu v Lipníku čtyři neoprávněné výběry hotovosti z odcizené karty v hodnotě 8000 Kč. Poškozením okna způsobil další škodu ve výši 2000 Kč. Celková škoda tedy dosáhla hodnoty 16 922 Kč. 
 
Cyklista zřejmě posilněný alkoholem havaroval
 
Včera v 19.00 hod. v katastru obce Vlkoš došlo k dopravní nehodě. Cyklista (1956) jel na pánském jízdním kole ve směru jízdy od Vlkoše na Troubky. Během jízdy se plně nevěnoval řízení a sjel s kolem vpravo mimo vozovku do silničního příkopu. Poté upadnul obličejem na zem. Utrpěl lehké zranění oděrky v obličejové části. Sanitním vozem byl převezen do nemocnice v Přerově k dalšímu vyšetření. Dechová zkouška nebyla z důvodu poranění provedena, ale vzhledem k tomu, že jevil známky značné opilosti, byl v nemocnici proveden odběr krve pro zjištění požití alkoholu před jízdou. Na kole vznikla škoda ve výši 500 Kč.         

vytisknout  e-mailem