Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Bodl kamaráda

ZLÍNSKO: Ani jeden neví, proč. 

K těžko pochopitelnému napadení došlo v neděli krátce po půlnoci v chatě u Napajedel. Jednasedmdesátiletý muž oznámil na linku tísňového volání záchranářů, že bodl loveckou dýkou do ramene svého kamaráda, s nímž celý den popíjel alkohol.

Na místo vyrazili nejprve policisté z Napajedel, po chvíli také kriminalistický výjezd. V chatě našli dva muže. Oznamovatele a jednačtyřicetiletého muže z Orlové, který byl lehce zraněný na rameni. Dechová zkouška ukázala u obou mužů hodnotu vyšší než dvě promile. Staršího z mužů policisté zadrželi a umístili do policejní cely. Mladšího převezli záchranáři k ošetření do nemocnice. Policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu ublížení na zdraví ve stadiu pokusu.

Následující den policisté oba muže vyslechli. Přestože již byli střízliví, bylo velmi těžké dopátrat se důvodu napadení. Ani jeden z mužů si situaci před bodnutím nepamatoval, nevybavovali si ani to, že by mezi nimi došlo ke konfliktu nebo k hádce, která by mohla být příčinou útoku. Shodli se pouze na tom, že se znají už asi dvacet let a pravidelně se navštěvují. Tentokrát spolu oslavovali narozeniny staršího z mužů. Kriminalisty tak čeká nelehká práce při objasňování průběhu celé události.

20. srpna 2019, por. Bc. Monika Kozumplíková

Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem