Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

BMW

Zveřejnění podle ustanovení § 5 odst. 3 zákona č. 106/1999 Sb. 

Žadatel požádal o následující informace:

Dovoluji si tímto požádat, dle zákona o svobodném přístupu k informacím, o informaci, kolika vozidly tovární značky BMW řady 5 disponuje Policie České republiky, v kolika z nich jsou instalovány rychloměry, a jaké značky a typy rychloměrů jsou v těchto vozidlech instalovány.

Policie České republiky jako povinný subjekt podle § 2 odst. 1 zákona č. 106/1999 Sb. Žadateli sdělila následující:

Vozidla BMW jsou pořizována na základě uzavřených rámcových dohod, a to „Rámcové dohody na dodávky automobilů osobních silničních policejních pro dohled na dálnicích“, která byla uzavřena na pořízení 40 ks automobilů osobních silničních pro vysokorychlostní pronásledování v policejním provedení značky BMW 540i xDrive Touring (dále jen „BMW 540i v policejním provedení“) a „Rámcové dohody na dodávky automobilů osobních silničních policejních pro dohled na dálnicích“, která byla uzavřena na pořízení 30 ks automobilů osobních silničních pro vysokorychlostní pronásledování v komerčním provedení se skrytým výstražným zvukovým a rozhlasovým zařízením (VRZ) značky BMW 540i xDrive Touring (dále jen „BMW 540i v komerčním provedení“).

Ke dni 18. 7. 2023 bylo Policií ČR v rámci dílčích plnění převzato od dodavatele 23 ks vozidel BMW 540i v policejním provedení a 20 ks vozidel BMW 540i v komerčním provedení.
Všechna vozidla BMW 540i v policejním i komerčním provedení, která byla již dodána nebo dodána budou, jsou vybavena měřičem rychlosti zn. Soitron MOSY m*SpeedDetV.
Jedná o vozidla BMW 540i, která jsou pořizována pro službu dopravní policie.
                                                                                   
pplk. JUDr. Lucie Žárská, 7. 9. 2023

vytisknout  e-mailem